{ "title": "Peynirli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/peynirli-irmik-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 11:31:58", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Peynirli irmik tatlısı, Hatay sofralarının en özel tatlıları arasındadır. Kendine özgün ve iddialı sunumu ile mükemmel tatlar yaşatır. Ayrıca yapımı meşakkatli ve özen isteyen tatlılar arasındadır. Bu tatlı yapıldığı kişileri özel hissettirir. Misafirler tarafından sevilerek tüketilen tatlılar arasında yer alır. Özel günlerde yapacağımız tatlılar arasında olup; içerisinde bulunan peynir sayesinde besleyici özelliği ile farklılık yaratır.

Peynirli irmik tatlısının malzemeleri
Peynirli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Peynirli irmik tatlısının tarifi anlatmaya başlayalım. Öncelikli olarak şeker ve suyu bir tencereye koyarak; güzel bir şekilde karıştırıp eritelim. Şekerli su kaynamaya devam etsin. Bir taraftan da aldığımız peyniri, yani künefe peynirini doğrama tahtasında küçük küçük dilimleyelim. İçerisinde bulunan suyunu elimizde sıkıp; güzel güzel suyundan arındıralım. Ancak peynirin tuzsuz olmasına dikkat edelim. Daha sonra başka bir tencerenin içerisine iki kaşık tereyağını koyup, eritelim. Erittiğimiz tereyağının üzerine irmiği ilave ederek; kavurmaya devam edelim. Başka bir tencerede hazırladığımız şekerli şerbetimizi kavurmakta olduğumuz irmiğin üzerine dökelim. Kavurduğumuz irmik karışımı suyunu çekene kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye devam edelim. İrmik kıvama gelene kadar pişirelim. Daha öncesinde dilimlediğimiz Künefe peyniri üzerine ilave edip; tencerenin kapağını kapatalım. Bu işlemde tenceredeki peynirler eriyene kadar bekletilip; ardından da kapağı açıp, tekrar karıştıralım. Güzel bir servis tabağının içerisine hazırladığımız peynirli irmik tatlısını yerleştirelim. Daha sonra üzerine çam fıstığı veya isteğe göre de Antep fıstığı ile süsleyelim. Yaptığımız peynirli irmik helvası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }