{ "title": "Pekmezli Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/pekmezli-tatlilar.jpg", "date": "19.01.2024 08:24:31", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "
Pekmezli Tatlılar, Tut özlerinden elde edilen pekmez özellikle şeker hastalarının az miktarda tüketmesi konusunda şekerden daha sağlıklı bir besindir. Tatlı çeşitleri hazırlanırken şeker yerine pekmez kullanılarak daha lezzetli tatlılar elde edilebilinmektedir. Ülkemizde hemen hemen her bölgede üretilen pekmez sayesinde birçok tatlı çeşidi yapılmaktadır. Bu tatlı türleri pekmezli ceviz tatlısı, tahin pekmezli kek, pekmezli kabak tatlısı, pekmezli kurabiye tatlıları pekmez ile yapılan tatlı çeşitlerindendir.

Tahin Pekmezli Kek Malzemeleri
Tahin Pekmezli Kek Nasıl Yapılır?

Bir tencere içine kırılan 3 adet yumurtanın üzerine 1 çay bardağı kadar toz şeker eklenerek çırpılır. Toz şeker eriyip köpürünce üzerine 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı tahin ve yarım çay bardağı pekmez dökülerek çırpılır. Elde eline karışıma yaklaşık 2,5 bardak un yavaş yavaş dökülür ve üzerine 1 paket vanilya ile 1 adet limon kabuğu rendelenerek karışım karıştırılarak hamurumuz elde edilir. Bu hamurdan yaklaşık 5 kaşık ayrı bir kaba aktarılarak yarım çay kaşığı karda pekmez ile karıştırılarak bekletilir. Hazırlanan ve bir müddet dinlen kek hamurumuz kek kabına dökülerek daha önce 170 derece ısıtmış olduğumuz fırına 40 dakika kadar pişirilir. Kekimiz piştikten sonra tezgâha alınır ve yarım saat kadar dinlendirilir. Kuruyan ve soğuyan kekimiz kabından ters çevrilerek çıkartılır. Üzerine daha önce hazırlamış olduğumuz pekmezli yumuşak karışım dökülerek kekin yumuşaması için yaklaşık 40 dakika tezgâhta bekletilir. İyice pekmezini çeken kekimiz dilimlere ayrılarak tatlı tabağına konulur ve servis edilir.
" } ] }