{ "title": "Pekmezli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/pekmezli-kabak-tatlisi(2).jpg", "date": "22.01.2024 01:34:18", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Pekmezli Kabak Tatlısı, Karadeniz bölgesinde özellikle de Rize'de kış aylarında oldukça sık yapılan pekmezli kabak tatlısı farklı ve lezzetli bir tarif arayanlar için tercih edilebilecek enfes bir tatlı çeşididir. Görüntüsüde harika olan bu tatlının tadı oldukça güzeldir. Tatlı listenizde mutlaka olması gereken pekmezli kabak tatlısı üzerine tahin ilave edilerek yendiğinde ise tadına doyum olmuyor. Özel davetlerinizde konuklarınıza ikram edecek farklı lezzetler arayanlar için bu tarif iyi bir seçenek olabilir. Herkesin tadına ve görüntüsüne bayılacağı bu tarifi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Pekmezli Kabak Tatlısı Malzemeleri
Pekmezli kabak tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle balkabağının kabuklarını soyup istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Bir tencere alıp altını yaktıktan sonra içerisine bir kilo üzüm pekmezi ve yarım litre su koyarak kaynatın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra pekmezli suyun içerisine dilimlediğiniz kabakları ilave edin ve kabaklar istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirin. Kabaklar iyice yumuşayıp piştikten sonra tencerenin altını kapatın ve 4-5 dakika dinlendirdikten sonra tatlınızı servis tabağına alıp üzerine ceviz veya fındık serperek servis yapabilirsiniz. Damak tadınıza göre dileyenler üzerine tahin dökerek de yiyebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }