{ "title": "Pamuk Prenses Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/pamuk-prenses-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 22:47:06", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Pamuk Prenses Tatlısı, Özellikle çocukların severek tükettiği pamuk prenses tatlısının hazırlanışı kolay olan hafif bir tatlıdır. Ani misafirliklerde kolaylıkla hazırlanan pamuk prenses tatlısı damağa hoş gelen bir lezzete sahip olup serinlik hissi uyandıran bir tatlı türüdür.

Pamuk Prenses Tatlısının Malzemeleri.
Pamuk Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bir tencere içine aktarılan 1 litre süte 1 su bardağı şeker eklenilerek ocağın altı açılarak kısık ateşte şeker iyice eritilir. Akabinde 1 su bardağı un azar azar aktarılır bu sırada bir taraftan da dökülen un sürekli toparlanmaması için karıştırılır. 150 gram tereyağı kaynamak üzere olan sütün içine atılarak eritilir. Hazırlanan vanilya ılık süte eklenerek 5 dakika kadar muhallebi karışımı ocakta kaynadıktan sonra alınır. Fırın tepsisi üzerine tencere içindeki muhallebi dökülerek kaşık yardımı ile düzeltilir. Fırına gönderilen muhallebi 5 dakika kadar pişirilir. Fırında pişirilen ve soğuyan muhallebinin üzerine farklı bir kap içerinde hazırlanan 1 paket kremşanti ve 1 bardak soğuk süt köpürene kadar iyice karıştırılır. Kremşanti kıvama gelince muhallebinin üzerine intizamlı bir şekilde dökülerek kaşık yardımı ile düzeltilir. Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi döküldükten sonra soğumak üzere dolapta yaklaşık olarak 2 saat kadar bekletilir. Dolap da dinlenen ve soğuyan pamuk prenses tatlısı kare şeklinde dilimlere bölünerek tatlı tabağına servis edilmek üzere dizilir.

Afiyet olsun.
" } ] }