{ "title": "Muzlu Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/muzlu-tatlilar.jpg", "date": "20.01.2024 16:28:58", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Muzlu tatlılar, muz çok sevilen meyvelerden biri olduğu için tatlılarda da oldukça sık kullanılır. Tatlılara hem çok güzel tat verir. Hem de çok güzel görseller oluşmasını sağlar. Özellikle çocukların çok sevdiği bir meyve olduğu için hemen her tatlıda kullanılır. Çok sevecekti tüketilir. Özellikle sütlü tatlılara yaş pastalara bardak muhallebilere çok yakışan bir meyvedir. Şimdi birkaç muzlu tatlı tarifi verelim.

Pratik muzlu rulo tatlı, bisküvi ve muzlu bir tatlı tarifidir. Oldukça sevilerek tüketilir ve oldukça pratik bir tariftir. Kısa süre de hazırlanan bir tariftir ve oldukça da ekonomik olan bir tariftir. Şimdi yapımına bakalım.

Pratik muzlu rulo tatlı yapımı için gerekli malzemeler
İç harcı için
Pratik muzlu rulo tatlı nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için tereyağı ve şeker bir tavaya alınır ve ocağa konularak altı açılır. Tereyağı ve şeker eritilir. Eriyince ocaktan alınır. Ardından süt ve çekilmiş fındık veya ceviz eklenir. Biraz karıştırılır ve bu sırada bisküviler ezilir. Onlar da tavaya ilave edilir. Harmanlanmaya başlanır. Çok ezmenize gerek yoktur. Bu malzeme streç film üzerine aktarılır ve el ile düzeltilir. İç harcı için bir paket krem şanti bir çay bardağı süt ile çırpılarak bisküvilerin üzerine sürülür. Muzlar dilimlenerek üzerine dizilir ve ardından damla çikolata serpilerek rulo haline getirilir. Buzdolabına alınır ve bir iki saat kadar dinlendirilir ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Muzlu kup, çok sevilen ve çok pratik bir tatlı tarifidir. Daha kolay bir tatlı tarifi yoktur. Hem çok lezzetli hem de çok pratiktir. Ani gelen misafirler için en ideal tatlılardan biridir.

Muzlu kup yapımı için gerekli malzemeler
Muzlu kup nasıl yapılır?

Muzlu kup yapımı için pandispanya keki süt ile hafif ıslatılır. Birkaç kaşık süt kullanmak yeterlidir. Ardından robota alınarak robottan geçirilir ve bir kaba alınır. Ardından süt ve puding bir tencereye alınarak üzerindeki tarife göre pişirilir. Muzlar dilimlenerek bir tabağa alınır. Kuplarına dibine birkaç dilim muz konulur ve üzerine robottan çekilmiş olan pandispanya eklenir ve iki üç kaşık kadar puding ilave edilir. Tekrar pandispanya eklenir ve puding ilave edilerek üzerine muz dilimleri eklenir. Tüm malzeme bitene kadar bu kuplardan hazırlanır. Bu malzemelere göre beş altı porsiyon kadar çıkıyor. Hazırlanan kuplar bir saat kadar dolapta dinlendirilir ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }