{ "title": "Muzlu Pudingli Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/muzlu-pudingli-tatlilar.jpg", "date": "19.01.2024 19:02:07", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "
Muzlu Pudingli Tatlılar

Çocukların severek tükettiği bir tatlı türüdür. Muz özellikle tatlılara en fazla yakışan bir meyvedir. Çikolata, kakao ve süt ile bütünleşen puding çok lezzetli bir ve muazzam bir tat olarak karşımıza çıkmaktadır. Muzlu Pudingli tatlı çeşitleri; Çikolatalı Muzlu puding tatlısı, ballı muzlu pancake, muzlu irmikli puding tatlısı, muzlu pudingli rulo pasta, çikolata muzlu pudingli tatlısı başlıca yapılan puding ve muzla birlikte yapılan tatlılardır. Bu tatlılardan muzlu pudingli rulo pasta tarifini sizinle paylaşacağım hazırlanması ve malzemeler hususunda aşağıda detaylıca bilgi sahibi olabilirsiniz.

Muzlu Pudingli Rulo Pasta

Mükemmel bir lezzet olan muzlu pudingli rulo pasta akşam sohbetlerinde dostlukları çay ile pekiştiren mükemmel ötesi bir lezzettir. Pastanın kreması, muz ve pudingin aroması bir araya gelerek lezzetli bir an yaşayacağınız kesindir. Muzlu pudingil rulo pastanın hazırlanışı oldukça kolaydır. Özellikle ani misafir ve ziyaretçilerinize karşı güzel esintiler bırakmak isteniyorsa bu pastanın yapılmasını tavsiye ediyorum. Çocukların bayılarak tükettiği muzlu pudingil rulo pastayı gelin birlikte hazırlayalım.

Muzlu Pudingli Rulo Pasta Malzemeleri

Kek Nasıl Yapılır?
Krema Nasıl Yapılır?
Muzlu Pudingli Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisine 4 adet yumurta kırılır içine 1 su bardağı şeker koyularak güzelce çırpılır. Un ve kabartma tozu yavaş yavaş şekerli karışımın içine aktarılır. Elde de edilen hamur tepsinin içine yayılarak önceden 180 derece olarak ayarladığımız fırının içine atılır. Kekimizin üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Bir yağlı kâğıt parçası ile rulo şeklinde sarılan kekimiz bir süre dinlendirilir. Kekimiz dinlenirken 1 litre süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı kakao ve pudingimiz karıştırılarak ocak üzerinde kaynatılır. Daha önce rulo şeklinde hazırladığımız kekimiz açılarak içine 1-2 adet muz parçalanarak koyulur, içine Hindistan cevizi, fındık ve cevizler serpildikten sonra kekimiz sarılır. Üzerine kremamızı güzelce yayılır en son olarak kremanın üzerine bir tutan ceviz içi, fındık, Hindistan cevizi sürülerek dolaba kaldırılır. Dolap da biraz soğuyan pastamız dilim dilim doğranarak tatlı tabakları üzerine alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }