{ "title": "Muz Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/muz-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 10:14:45", "author": "şahideyumlu", "article": [ { "article": "
Muzlu pasta, size bugün bu pastayı kalbimden geçerek yaptım ben çocuklarıma yaptım siz isterseniz misafirlere ya da eşinize doğum günü için de yapabilirsiniz o sizin tercihiniz.

Muzlu pasta için gerekli malzemeler

Muzlu pasta için
Krema için
Dışı için
Keki ıslatmak için
Süslemek için
Muzlu pasta nasıl yapılır?

İsterseniz muzlu pastamıza başlayalım. Öncelikle yumurtanın beyazını ve de sarısını ayırıyoruz. Yumurtanın sarısının içine bir su bardağı şekeri koyup robot yardımıyla rengi beyaz olana kadar çırpıyoruz ve de suyu koyup çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtanın beyazının içine tuzu ekleyip beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemini bitirdikten sonra yumurtanın beyazlarını sarısına koyuyoruz ve artık robot la ile çırpmaya devam ediyoruz. Bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş köpüğünü söndürmeden karıştırıyoruz. Un, vanilya, kabartma tozu bir elekten geçirip yaptığımız yumurtalı karışıma ekliyoruz ve tekrar bir kaşık yardımıyla yavaş bir şekilde harmanlayarak güzel bir karışım olana kadar karıştırıyoruz. Önceden ısıttığımız yüz seksen derece olan fırında yirmi beş veya otuz dakika pişirmeye bırakalım. Pişirme sırasında fırının sıcaklığına dayanıklı bir kap içine su eklersek pastamız daha yumuşak olacaktır. Benim fırınım yirmi beş dakikada pişirir. Sizin fırınınızda farklı olabilir kendi fırınınıza göre süreyi ayarlayın.

Fırınımız keki pişerken kremamızı biz hazırlayalım. Tereyağımız ve de vanilya hariç bütün malzememizi bir tencere koyup karıştıralım. Ateşin üzerine koyup koyulaşıncaya kadar karıştırıp pişirelim. Ocaktan indireceğimiz zaman vanilya ve tereyağı ekleyip bir dakika karıştırıp pişirelim ve sonradan ateşten indirip ılınmaya bırakalım.

Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakıp bekleyip ortadan ikiye eşit şekilde ayırmanız gerek. Bir yarısını kalıbınızın içine yerleştirelim. Ayırdığımız sütü alıp kekin üstünü ıslatalım. Krema mızı soğuttuktan sonra bir robot yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edelim. Çok koyu bir kıvam daysa biraz süt ile açabilirsiniz. Yarısını dökelim. Onun üstüne yuvarlak bir şekilde kestiğimiz muzları güzel bir şekilde yerleştirip sonra da kalan krema mızı da üzerine dökelim ve ıslatmış olduğumuz pastanın bir diğer yarısını da üzerine yerleştirip buzdolabına koyup beş veya altı saat bu şekilde buzdolabında bekletelim. Beklettiğimiz pastamızın üstüne paketin üstünde anlatılan tarife göre hazırlamış olduğumuz krem şanti muntazamlı bir şekilde sıvayalım ve de istediğimiz şekilde süsleyelim.
" } ] }