{ "title": "Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/muhallebili-kemalpasa-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 15:19:18", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı, Asıl adı Mustafa kemal Paşa olarak bilinen kemal Paşa tatlısı 1950 yılından itibaren seri üretim olarak üretilmektedir. Yöresel lezzetler içerisinde Bursa'ya özgü olan kemal Paşa tatlısı Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Kemal Paşa tatlısı ilk olarak ilçede günlük olarak üretilmeye başlamış ve taze olarak tüketiliyordu. Kemal Paşa tatlısının lezzeti ilçe dışına yayılınca seri üretime başlanmıştır. Kemal Paşa tatlısı seri üretimle birlikte tatlının kuru çeşitleri üretilmeye başlanmıştır. Tüm raflarda Kemal Paşa tatlısının kuru çeşitleri yer almaktadır. Kemal Paşa tatlısının birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Kemal Paşa tatlısı şerbetli olarak tüketildiği gibi muhallebili olarak da yapılmaktadır. Kemal Paşa tatlısı genellikle muhallebili olarak tercih edilmektedir. Muhallebiyi kemal Paşa tatlısının yapılışı da çok pratiktir.

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Malzemeleri
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Muhallebisi için
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Kreması için
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Orta boy tencerenin içine suyu koyun. Üzerine şekeri de ilave ederek kaynatın. Su kaynamaya başlayınca içerisine kemal paşaları ilave edin. Daha sonra yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kemal paşaları büyük ve dikdörtgen bor camın içerisine düzgünce dizin. Dizme işlemi bittikten sonra tatlının kremasını hazırlamaya başlayın. Kreması için; orta boy tencerenin içine sütü, unu nişastayı ilave ederek karıştırın. Daha sonra orta ateşte pişirmeye başlayın. Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmaya özen gösterin. Muhallebiyi koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişmeye yakın bir paket vanilyayı ilave ederek karıştırın. Vanilyayı ilave ettikten sonra margarini ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bir iki dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Muhallebiyi pişirdikten sonra kemal paşaların üzerine üzerine döküp kaşığın arka tarafı ile düzeltin. Düzeltikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın. Daha sonra üzeri için kullanacağınız kremasını hazırlayın. Kreması için derin bir kabın içine krem şantiyi koyun. Üzerine soğuk sütü ilave ederek iyice çırpın. Krem kantinin köpürmesi için hızlı çırpmanız gerekmektedir. Krem şantiyi soğuyan tatlının üzerine düzgünce sürün. Bütün krem şantiyi kemal paşaların üzerine eşit bir şekilde sürün. Krem şantiyi sürdükten sonra üzerine Hindistan cevizi serpin. Hindistan cevizi yerine ceviz içi de kullanabilirsiniz. Süsleme işlemini tamamladıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }