Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi; İncir besin değeri yüksek, şifa niyetinde bir meyvedir. Mevsiminde sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilir. Kış için ise taze incirler kurutularak saklanır. Lezzetini şiddetle tavsiye edebileceğim, kuru incirden yapılan muhallebili incir tatlısı tarifini sizinle de paylaşmak istedim.
Muhallebili İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
3 adet yumurta
8 adet kuru incir
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet damla sakızı
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı şeker
Muhallebili İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?
Öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılmalıdır. Daha sonra sıvıyağ ve sütte katıştırılarak, tüm malzemenin birbirine iyice geçmesi sağlanmalıdır. Kuru incirler önceden sıcak suda 15-20 dakika bekletilmelidir. Daha sonra malzemenin içinde küçük ve küp bir şekilde doğranmalıdır. Kabartma tozu, vanilya ve dövülmüş cevizde eklenmelidir. En son un elenerek koyulmalıdır. Güzel bir harç kıvamı elde edilinceye kadar, çırpılmalıdır. Yağlanmış, kare bir borcama koyulup 175 derece fırında pişmeye bırakılmalıdır. Bu arada muhallebi hazırlanmaya başlanmalıdır. Süt, şeker nişasta ve damla sakızı bir tencereye koyulup, kaynayıncaya kadar hızlı bir şekilde karıştırılmalıdır. Tam muhallebi kıvamına gelince, ocaktan alınıp biraz soğumaya bırakılmalıdır. Soğuduktan sonra içerisine kremşanti koyulup, iyice blenderden geçirilmelidir. Muhallebinin pürüzsüz olması önemlidir. Pişen tatlı da soğumaya bırakıldıktan sonra, ikisi de soğukken muhallebi tatlının üzerine ıspatulayla sürülmelidir. Daha sonra muhallebili incir tatlısı servise hazır haldedir.