{ "title": "Muhallebili Etimek Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/muhallebi-etimek-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 12:40:25", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Muhallebili Etimek Tatlısı, Yapılışı kolay ve harika bir lezzet arıyorsanız muhallebili etimek tatlısını denemeniz gerekir. Büyükten küçüğe herkesin severek yiyebileceği ve özel günlerinizde de misafirlerinize ikram edebileceğiniz zahmetsiz bir tatlı tarifi. Tadına baktıktan sonra tatlı listenize mutlaka ekleyeceğiniz bu nefis tatlıyı üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyip misafirlerinize ikram edebileceğiniz malzemeleri çok az ve hafif bir tatlı. Denemenizi tavsiye ederim.

Muhallebili Etimek Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
  • 1 kilo süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Üzerini süslemek için
  • Tarçın
  • Damla çikolata
Muhallebili etimek tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle etimeklerinizin paketini açıp bir borcamın içerisine yan yana dizin ve bir tencerenin içerisine su ve şekeri ilave ederek yaklaşık 10 dakika boyunca kıvamına gelene kadar kaynatalım ve altını kapatmadan 2 -3 dakika önce limon tuzunu veya limon suyunu ilave edelim. Şerbetinizi ocaktan aldıktan sonra şerbet sıcakken etimeklerin üzerine kepçe yardımı ile dökün ve iyice içini çekmesini bekleyin. Etimekler şerbetini çekene kadar bir tarafta tencerenin içerisine süt un ve nişastayı katarak sürekli karıştırarak pişirin. Topak topak olmamasına özen gösterin. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha pişirip içerisine margarin ve vanilyayı da ekleyerek karıştırıp muhallebinizin altını kapatın ve şerbetini döktüğümüz etimeklerin üzerine muhallebiyi açık kısım kalmayacak şekilde yayın. Tatlınız ılıdıktan sonra üzerini damla çikolata veya dilediğiniz bir pasta malzemesi ile süsleyerek buzdolabına koyun ve 3-4 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }