{ "title": "Midye Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/midye-tatlisi(1).jpg", "date": "21.01.2024 09:03:52", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Midye Tatlısı, Görünümü ile farklı lezzeti de oldukça güzel ağızda dağılan güzel bir tatlı olduğunu söyleyebilirim. Denenmesi gereken yapımı da çok zor olmayan güzel bir şerbetli tatlıdır. Şimdi deneyenler tarafından oldukça beğenilen midye tatlısının tarifine geçelim.

Midye Tatlısı Tarifinin Malzemeleri
Açarken kullanmak için
Şerbeti için
Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak midye tatlısının şerbetini yaparak işe başlayın. Uygun bir tencereye üç buçuk su bardağı şeker ve dört su bardağı şekeri alıp kaynatmaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu da ekleyip beş dakika kadar kaynatmaya devam edin ve şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın. Şimdi sıra midye tatlısının hamurunu hazırlamada. Uygun bir hamur yoğurma kabında bir yumurta, bir çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı süt ve sirkeyi de ekleyip iyice çırpın ardından un ve kabartma tozunu da ilave ederek hamur yoğurulur. Burada dikkat etmeniz gereken hamurun yumuşak olmasıdır. Eğer ki vaktiniz var ise hamuru yarım saat kadar dinlendirirseniz daha güzel bir tatlı olur. Dinlenen hamurdan on sekiz veya yirmi beze ayırın. Bezeler iki gruba ayrılır. İlk olarak on beze kullanılır. Bezelerin her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste konulur. Üst üste aldığınız bu hamuru merdane yardımı ile bir yufka olarak açabildiğiniz kadar büyük açın. Açılan yufkayı sıkıca rulo yapın ve bir parmak kalınlığında kesin. Yan yatırarak merdane ile hafif açın. Bir ucuna ayıklanmış ve dövülmüş cevizi koyarak poğaça yapar gibi kapatın. Çok hafif yağlanmış tepsiye yapılan midye tatlıları dizilir. Diğer kalan on beze de tek tek açılır ve üst üste konulur. Ardından büyük yufka açılarak aynı işlem uygulanır. Hazırlanan tatlıların üzerine tavada yakmadan erittiğiniz tereyağını kaşık yardımı ile teker teker üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına hazırlamış olduğunuz tatlıyı atın ve kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökün. Şerbeti çeken tatlıyı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }