{ "title": "Midye Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/midye-tatlisi-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 12:27:51", "author": "Pınar BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Midye Tatlısı Tarifi, Farklı lezzet ve görsellik arayanlar için mutlaka denenmesi gereken midye tatlısı tarifi canınız tatlı istediğinde veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlı çeşididir. Midye tatlısı lezzetinin yanı sıra muhteşem görünüşüyle özel günlerinizde servis tabaklarına ayrı bir hava katacak ve tatlı tarifleri listenizde ilk başta sırasını alacaktır.

Midye tatlısı tarifi malzemeler

Hamuru için
Şerbeti için
İçi için
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Üzeri için
  • 125 gram margarin ya da tereyağı
Tatlının hamurunu açmak içinde nişasta kullanacağız.

Midye tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kaba yumurta, süt, sıvı yağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın. Üzerine azar azar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken bir tencereye su ve toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. Tatlının şerbeti kaynamayan başladıktan sonra limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Yoğurduğunuz hamurdan cevizden daha büyük parçalar alarak bezeleyin. Her bir bezeyi birer birer servis tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Bütün bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağı büyüklüğünde açılan hamuru tek seferde yufka büyüklüğünde olacak şekilde un ve nişasta serperek açın. Daha sonra açtığınız hamuru sıkı bir şekilde oklavaya sararak rulo haline getirin ve arasından oklavayı çıkarın. Rulo şeklindeki hamuru üç parmak kalınlığında kesin ve kestiğiniz ruloların yan çevirerek oklava yardımıyla ya da elinizle açın ve arasına çekilmiş ceviz ya da fındık koyarak poğaça şeklinde kapatın. Aynı işlemi bütün rulolar için yaptıktan sonra şekillenen tatlıları yağlamış olduğunuz fırın tepsisine yan yana dizin ve üzerine bir tavada erittiğiniz margarin veya tereyağını kepçe yardımıyla her bir tatlının üzerine dökün. Tepsiyi önceden ısıttığınız 180 derece fırının orta rafına sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlımızı fırından çıkardığınızda tatlınız sıcakken üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün ve bir saat bekletilip tatlılar içini iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }