{ "title": "Meyve Soslu İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/meyve-soslu-irmik-tatlisi.JPG", "date": "21.01.2024 15:24:04", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Meyve Soslu İrmik Tatlısı, Çeşitli meyveler ile rengarenk süslenen meyve soslu irmik tatlısı çocuklara hitap eden rengarenk iştah kabartan bir tatlı çeşididir. Damağa hoş gelen ve lezzetiyle tadanları büyüleyen meyve soslu irmik tatlısı severek tüketilen hafif bir tatlı çeşididir. Özellikle kış aylarında çayla birlikte sohbetlere neşe katarak ağzı tatlandıran enfes bir tatlıdır.

Meyve Soslu İrmik Tatlısının Malzemeleri
İrmik Tatlısı Sos Malzemeleri
Meyve Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bir tencere içine ilk önce tam bir limonun kabukları rendelenir. Tencerenin içerisini 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı irmik, 1 litre süt katılarak koyu kıvama gelinceye kadar karıştırılarak elde edilen muhallebi ocak üzerine alınarak karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya yakın vanilya da eklenir. Kaynayan muhallebi tezgâh üzerine alınarak biraz soğutulur. Ilık olan muhallebi akışkan özelliğini kaybetmeden kek kabına dökülerek biraz soğumaya alınır. Daha önceden hazırlamış olduğumuz fırınımıza atılarak pişinceye kadar fırında bekletilir. Bu arada meyve soslu irmik tatlısının sosu hazırlanır. Sos için çekirdekleri çıkartılan 15 kadar vişne limonlar birlikte bir su bardağı su ile tencere içine alınır. Kısık ateşte kaynamaya başlayan limon ve vişneye 2 çay kaşığı kadar nişasta eklenerek jöle kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Fırından çıkartılan irmik tatlımız soğumaya alınır. Daha önce hazırlamış olduğumuz sos fırından çıkmış ve kurumuş olan kekimizin üzerin dökülür. Buz dolabında yaklaşık 1 saat dinlendirilir. Bu dinlenme sürecinde ılık olan sus kekimizin içine işleyerek yumuşak bir kıvam almasını sağlayacaktır. Dolaptan çıkardığımız meyve soslu irmik tatlımız dilimlenerek tatlı tabaklarına alınır. Üzerine bir miktar sıcak çikolata ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }