{ "title": "Mavi Haşhaşlı Tatlı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/mavi-hashasli-tatli(1).jpg", "date": "20.01.2024 18:44:39", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Mavi Haşhaşlı Tatlı, Enfes görüntüsü ile damak da ayrı bir lezzet tadına sahip olan mavi haşhaşlı tatlı içeriğinde bulunan haşhaş ve kremanın muazzam aroması ağızlarda çok güzel bir lezzet oluşturmaktadır. Özellikle çocukların tükettiği bu tatlı çeşidi misafirlerinize ikram edeceğiniz hafif bir tatlı olup severek tüketeceğiniz bir tatlı türüdür. Bugün sizlere bu tatlının yapılışını anlatacağım.

Mavi Haşhaşlı Tatlı Malzemeleri
Şerbet için
Krema Malzemeleri için
Mavi Haşhaşlı Tatlımızın Nasıl Yapılır?

Bir tencere içine yumurtalar kırılarak üzerine şeker eklenerek, şeker köpürene kadar yumurtalarla çırpılır. Akabinde un, irmik ve haşhaş eklenerek un topaklanmayıncaya kadar çırpılır. Son olarak kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpalım. Önceden hazırlanan borcama hazırlanan karışım dökülerek daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlanılır. Tatlımızın keki pişmeye bırakılırken bu arada bir tencere içine şeker ve su koyularak kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbetimiz tezgâha alınarak biraz ılınır, akabinde fırından çıkartılan kek soğumaya bırakılır. Kekz soğuyunca üzeri bıçak yardımı ile şerbeti daha iyi çekmesi amacıyla kesikler açılır. Bir miktar soğuyan şerbetimiz tatlının üzerine güzelce yavaş yavaş dökülür. Şerbeti tam anlamıyla çekmesi amacıyla kek bir kenara alınır. Bu arada kek soğurken bir kap içerisine süt ve krem şanti eklenerek mikser yardımı ile çırpılır. Soğuyan kekin üzerine bu krema dökülerek üzeri düzeltilir. Akabinde üzerinde hoş bir görüntü oluşması için bir tutam mavi haşhaş serpilir ve bu dolabına alınır. Yaklaşık olarak 1 saat dolapta bekleyerek soğuyan kekimiz dolaptan çıkartılarak tezgâh üzerinde kare şeklinde dilimlere ayrılarak tatlı tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }