{ "title": "Manolya Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/manolya-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 22:46:13", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Manolya Tatlısı, Manolya şeklini alığı için manolya tatlısı denir. Bebe bisküvisi ve meyve de oluşan bir tatlı türüdür. Vitamini bakımında oldukça zengin olduğu için çocukların tüketmesi önerilir. Manolya tatlısı yapımı bakımında oldukça kolay olduğu için çok tercih edilir. Fırında yapılmaz, bardakta yapılması manolya tatlısının özelliklerinden biridir.

Manolya Tatlısı Malzemeleri
Manolya Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker konularak kaynatılır. İki tane yumurtanın sarılarını akından ayırıp içerisine atıyoruz. Un, nişasta ve vanilya konularak karıştırılmaya başlanır. Koyu krema kıvamını alana kadar karıştırarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğuması için bekletilir. Soğuduğu zaman konulacak olan bardağı yarıya kadar doldurulur. Bebe bisküvileri robot yardımıyla çok küçülmeden robota çekilir ve sonra hazırlanan kremanın üzerine dökülür. Çilekleri doğrayarak bardağın kenarlarına ve içine dizilir. Daha sonra geri kalan kremada üzerine dökülür. Kremanın üzerine yine bebe bisküvisi dökülür ve çilekler dizilir. Servis edilmeye hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

" } ] }