{ "title": "Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/lokma-tatlisi-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 21:57:37", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Lokma tatlısı nasıl yapılır, Lokma tatlısı çok güzel çıtır çıtır olan bir tatlıdır. Yuvarlak yuvarlak şekliyle ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanıyor. Lokma tatlısı vazgeçilmez tatlılardan biridir. Özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Lokma tatlısını özellikle mevlitlerde, cemiyetlerde ve özel günlerde çok yapılıyor. Yapıldığı ilk günkü gibi tazeliğini ve çıtırlığını koruyan bir tatlıdır. Evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Lokma tatlısını yapmanızı tavsiye ederim. Çok güzel ve çıtır çıtır oluyor. Büyüklerin ve çocukların çok hoşuna giden bir tatlıdır.

Lokma tatlısı tarifinin malzemeleri
Şerbeti için malzemeleri
Kızartmak için
Lokma tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle lokma tatlısını yapmak için ilk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şerbeti için gerekli olan malzemeleri tencereye koyalım ve 15 dakika kadar kaynatalım. Şerberin kıvamı kalın bir şerbet olmalıdır. Sakın sıvı bir şerbet olmasın. Ama 15 dakika yeterli oluyor koyu bir şerbet için. Şerbetimiz hazır olunca soğumaya bırakalım. Bu tatlıyı yaparken şerbeti bir gün öncesinden hazırlayıp soğutmak daha iyi oluyor.

Daha sonra hamur için gerekli olan malzemeleri kabımıza koyalım ve mikserle 10 dakika kadar güzelce çırpalım. Sonra hamurumuzun üzerini kapatalım ve mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu tekrardan çırpalım. Hamurumuz cıvık bir hamur olacak. Daha sonra hazırladığımız hamuru sağlam bir poşete dolduralım. Bir yandan tavaya sıvı yağı dökelim ve ocağın altını iyice açıp yağımızı kızdıralım. Yağ iyice kızdıktan sonra ocağın altını biraz kısalım. Orta ateşte olsun. Çünkü lokma hamurlarının hem içi güzel pişiyor hem de dışı daha çıtır oluyor.

Daha sonra poşetin ucunu kesip bir elimizle poşeti sıkalım bir elimizle de poşetten çıkan hamuru makasla kesip lokma hamurlarının tavaya düşmesini sağlayalım. Makasın ucunu tavadaki yağa batıralım ve hamuru öyle keselim ki hamur makasa yapışmasın. Bu şekilde hamurlar bitene kadar, hamurumuzu kesip tavaya bırakalım. Tavadaki lokma hamurlarını devamlı karıştırarak her tarafının kızarmasını sağlayalım. Sonra her tarafı güzelce kızarınca lokmaları delikli kepçe yardımıyla alıp şerbetin içine atalım. Şerbetin içindeki lokmaları güzelce karıştıralım ve 2 dakika kadar şerbetin içinde tuttuğumuz lokmaları çıkartıp servis tabağına alalım. Çok fazla şerbette tutmayalım tatlılarımızı.

Tatlılarımızı ister anında servis yapın isterseniz bekleyip servis yapın isteğinize göre. Bu lokma tatlısının çıtırlığı kaybolmuyor. Zaten yapınca sizde göreceksiniz. Çıtır çıtır tap taze bir lokma tatlısı yapmış olacaksınız.

Afiyet olsun.
" } ] }