{ "title": "Kurabiye Tarifleri (Tatlı)", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kurabiye-tarifleri(1).jpg", "date": "21.01.2024 07:04:25", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Kurabiye tarifleri tatlı: Kurabiye bir çoğumuz için lezzetli bir atıştırmalıktır. Kabul günlerinin beş çaylarının olmazsa olmazıdır kurabiye hemen hemen her bayanın elinin altında muhakkak bir çeşit kurabiye bulunmaktadır. Sizlerde misafirlerinize çayı boş ikram etmeyi sevmeyenlerden iseniz geç bayatlamayan ve enfes lezzetli olan kurabiye tariflerinden birini yapabilirsiniz.

Fındıklı meyveli tatlı kurabiye: Kurabiye denilince ilk aklınıza gelecek bir çeşidi olacağından eminim bu kurabiyeyi hazırlayıp yediğinizde beğendiğiniz kurabiye çeşitlerinin ilk sarasında yer alacaktır. Ağızda dağılan içi sürprizlerle dolu olan kurabiyeyi hazırlamak oldukça da kolay mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Fındıklı meyveli tatlı kurabiye için gerekli malzemeler
Fındıklı meyveli tatlı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kâseye margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve fındığı koyup iyice karıştırıyoruz ardından iki bardak un koyup iyice yoğurduktan sonra incir ve üzümü ekliyoruz. Bu aşamadan sonra unu yavaş ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz. Bütün malzemeleri koyup yoğurduğumuz hamurdan küçük parçalar alıyoruz yaklaşık ceviz büyüklüğünde avuç içimizde yuvarlayıp pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Bütün malzeme bitip hazır ettiğimiz kurabiyeyi önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz. Kurabiyeleri fazla kızartmayın içi pişmiş ise beyaz kalsın pişmemiş ise hafif pembeleşinceye kadar durabilir. Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra çekeri ve tarçın karışımına bulayarak servis tabağına dizebilirsiniz.

Susamlı tatlı kurabiye: Alışık olmadığımız bir lezzet fakat inanılmaz çıtır ve lezzetli bir kurabiye. Susamlı kurabiye genelde tuzlu çeşidi yapılır fakat ben sizler için sürekli yaptığım ve severek tüketilen susamlı tatlı kurabiyenin tarifini paylaştım beğeneceğinizi umuyorum.

Susamlı tatlı kurabiye için gerekli malzemeler
Susamlı tatlı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle margarin ve pudra şekerini derin bir keseye koyup margarinin pürüzsüz bir hale gelmesini sağlıyoruz. Ardından sıvı yağ, bir yumurta sarısı, kabartma tozu, vanilya ve bir bardak kavrulmuş susamı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ardından unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra yoğurduğumuz hamuru ikiye bölüp bir parçasını merdane yardımıyla serçe parmağımızın kalınlığında açıyoruz. Çay bardağının ağzı ile yuvarlak şekiller çıkartıyoruz. Yuvarlak kurabiyeyi önce ayırdığımız bir yumurta akına daha sonra susama batırıp pişirim kâğıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Tüm malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edip kurabiyeyi önceden ısıtılan 170 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Kurabiye çok kalın olmadığından çabuk pişecektir pişirme esnasında dikkat etmenizde fayda var.

Tahinli cevizli tatlı kurabiye: Oldukça lezzetli ve şık bir görünüme sahip olan bir kurabiye çeşididir. Tadına bakan herkesin vazgeçemeyeceği bir lezzete sahip olan kurabiyeyi en çok da tahin sevenler bayılacaktır. Dışı çıtır çıtır içi ağızda dağılan tahinli cevizli kurabiyeyi keyifle hazırlayıp zevkle sunacağınızdan eminim ve şiddetle tavsiye ediyorum hazırlamak için tarife uymanız yeterli olacaktır.

Cevizli tahinli tatlı kurabiye için gerekli malzemeler
  • 150 gram tereyağı,
  • 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı, toz şeker,
  • 1 adet yumurta akı,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 su bardağı tahin,
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi,
Cevizli tahinli tatlı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle tereyağını ve toz şekeri derin bir kâseye koyup iyice yoğuruyoruz. Ardından yumurta sarısı, kabartma tozu, vanilya, yoğurt ve unu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Her zaman olduğu gibi bu kurabiyede de kulak memesi yumuşaklığında hamur şart. Yoğurduğumuz hamurdan avuç içi kadar hamur alıp oklavayla incecik açıyoruz. Ardından küçük bir kâsede tahin, sıvı yağ ve toz şekeri karıştırıp birazını açtığımız hamura sürüyoruz ve üzerine ceviz serpiyoruz. Daha sonra incecik rulo şeklinde sarıyoruz. Dilediğimiz uzunluk da kesiyoruz ve pişirim kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Bütün malzemeyi aynı şekilde hazırlayıp dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürüp önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Dilerseniz kurabiyeler soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }