{ "title": "Kremalı Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kremali-kadayif-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 14:36:23", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kremalı kadayıf tatlı, Kadayıf tatlısı tatlılar arasında en sevilen ve en meşhurdur. Kadayıfın sadece fırında tatlısı yapılmaz. Bardak da kremalı kadayıf tatlısı da oldukça meşhurdur. Doğum günlerinde, diş partilerinde veya kadınlar arası günden pratik ve çabuk yapıldığı için tercih edilir. Kalori bakımında yüksek değere sahip olduğu için çok sık tüketilmemelidir.

Kremalı kadayıf tatlı malzemeleri
Kreması için
Kremalı kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Kadayıflar ilk olarak buzluk da dondurulur. Tel tel olması için dondurulması gerek. Yoksa istenilen şekilde kadayıf tatlısı olmaz. Derin bir tencereye şeker, tereyağı ve tel kadayıf konulur ve pembeleşene kadar kavrulur. Son olarak da içine ceviz katılır ve 5-6 dakika da öyle kızartıldıktan sonra soğuması için ocağın altı kapatılır. Daha sonra kadayıf soğurken kreması yapılır. Kreması için başka derin bir tencereye malzemelerin hepsi konulur ve krema kıvamı olana kadar kaynatılır. Kaynayan krema soğuması için bekletilir. Konulacak olan bardağın içine hazırlanan krema konulur ve üzerine yağda yakılan tel kadayıflar dökülür. Sonra kadayıfların üzerine yine krema dökülür. En son olarak yine kadayıf eklenir ve kıvamının yerine oturması için dolapta 3-4 saat bekletilir. Daha sonra istenilen şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }