Kremalı İrmik Tatlısı, Yapımı oldukça pratik olan bu tatlı sütlü bir tatlı olduğu içinde hafiftir. Deneyenler tarafından beğenilen kremalı irmik tatlısını akşam yemeğinden sonra veya beş çaylarında misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir tatlı tarifidir. Şimdi kremalı irmik tatlısının tarifine ve yapılışına geçelim.
Kremalı İrmik Tatlısı Malzemeleri
İki adet yumurta
Bir su bardağı kadar toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir buçuk su bardağı irmik
Bir su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
İki paket vanilya
Şerbeti için
2,5 su bardağı toz şeker
İki su bardağı su
Yarım limon suyu
Muhallebisi için
İki su bardağı süt
Bir çorba kaşığı un
Bir çorba kaşığı nişasta
Dört çorba kaşığı şeker
Üç çorba kaşığı labne peyniri
Kremalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlamakla işe başlayın. Çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor. Bunun için uygun bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edip 1-2 dakika kadar şerbeti kaynattıktan sonra altını kapatıp bir kenara alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra tatlının kekini hazırlamaya geçin. Uygun bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları ve toz şekeri alıp mikser ile iyice çırpın. Ardından sütü ve sıvı yağını ilave ederek biraz daha çırpın. Daha sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyerek hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar tekrar çırpma işlemine devam edin. Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu hafif bir yağla yağlamış olduğunuz kalıbın içerisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kek kızarana kadar pişirin. Kek pişerken sizde o sıra tatlının muhallebisini hazırlamaya başlayın. Bunun için muhallebiyi yapacağınız tencerenin içerisine soğuk sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp labne peynirini ilave ederek yaklaşık olarak beş dakika kadar mikser yardımıyla muhallebiyi iyice çırpın. Pişen sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti döküp on dakika kadar şerbetinin çekmesini bekleyin. Daha sonra tatlıyı kalıptan çıkarıp servis edeceğiniz tabağa alıp hazırlamış olduğunuz muhallebiyi üzerine dökün ve buzdolabında dinlendirmeye kaldırın. Eğer arzu ederseniz üzerine Hindistan cevizi veya fındık ve fıstıkla süsleyebilirsiniz. Sonra kremalı irmik tatlısını dilimleyip servis edin.