{ "title": "Krem Şantili Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/krem-santili-tatlilar.jpg", "date": "19.01.2024 03:58:21", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Krem şantili tatlılar, krem şanti süt ile çırpılarak hazırlanan ve hazır paketlerde satılan toz şeklinde bir karışımdır. Hemen her tatlının yapımı için kullanılan bir üründür. Kakaolusu, sadesi ve çileklisi gibi türleri bulunur. Yapacağınız tatlı çeşidine göre krem şanti kullanımınız da farklılık gösterebilir. Kimi tatlılar için koyu kıvamda kimileri için biraz daha sıvı kıvamda kullanabilirsiniz. Pasta süslemelerinde de oldukça işimize yarar. Özellikle yaş pasta süslemelerinde sürekli olarak kullanılır. Pastalar üzerine şekiller verilerek göze hitap eden gösterişli tatlılar oluşturulur. Kolay şekil alan bir kıvama sahip olduğu için sıkma torbaları da kullanılarak çok güzel desenler ortaya çıkarılabilir. Şimdi krem şanti ile yapılabilecek birkaç tarife bakalım.

Krem şantili kup yapımı için gerekli malzemeler
Krem şantili kup nasıl yapılır?

Bu çok kolay ve bir o kadar da lezzetli olan tatlının yapımı için iki buçuk su bardağı süt bir tencereye alınır ve üzerine bir pakey kakaolu puding eklenir. Puding üzerindeki tarife göre pişirilir. Puding dondurma kuplarına ya da güzel ayaklı sunum bardaklarına konulur. Buzdolabına alınır. Bir su bardağı süt ile bir paket krem şanti çırpılır ve krema sıkma torbasına konulur. Buzdolabında soğumuş olan pudingler çıkarılır ve bu torba ile üzerine kıvrımlar verilerek krem şanti sıkılır. Çilekler dilimlenerek üzerine veya kenarlarına yerleştirilir. Son olarak damla çikolatalar üzerine serpiştirilir ve servise hazır.

Afiyet olsun.

Gelin bohçası yapımı için gerekli malzemeler
Gelin bohçası nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için yumurta ve şeker iyice mikser yardımı ile çırpılır. Ardından şeker, süt, sıvı yağ, kakao un ve vanilya eklenir ve pürüzsüz bir krep hamuru elde edilir. Teflon bir tava iyice ısıtılır ve bir yemek kaşığı krep hamurundan dökülür. Göz göz oluncaya kadar pişirilir. Ardından diğer tarafını çevirmeden direk bir tabağa alınır. Tüm hamur bu şekilde hazırlanıp bir tabağa alınır. Fakat üst üste koymayın yoksa birbirine yapışırlar. Onlar soğurken bir çay bardağı süt ile bir paket krem şanti mikser yardımı ile çırpılarak hazırlanır. Kreplerin göz göz olmuş kısmına bir tatlı kaşığı kadar krem şanti konulur ve iki tarafı birleştirilir gibi hafifçe bastırılır. Krem şanti hafif dışarı çıkacaktır. Bu kısımlarda Hindistan cevizine bulanır ve servis tabağına alınır. Tüm krepler bu şekilde hazırlanır ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }