{ "title": "Krem Şantili Etimek Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/krem-santili-etimek-tatlis.jpg", "date": "20.01.2024 03:03:59", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "
Krem Şantili Etimek Tatlısı, yapımı oldukça kolay olan tatlıların ilk sırasında yer alır. Aniden gelen misafirler için yapacağımız güzel bir tatlı olup, sunumuyla da harikalar yapabiliriz. Canı tatlı çekenlerin hiç vakit kaybetmeden yapacağı tatlıların arasında olan bu tatlı yapımı bakımından fazla vakit gerektirmez.

Krem Şantili Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Üzerini süslemek için
Krem Şantili Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Krem şantili etimek tatlısı için önce şerbetini hazırlayıp soğuması için bekletelim. Şerbeti için 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve bir çay kaşığı limonu derin bir tencerenin içerisine koyup, ocağın yakalım. Yavaş yavaş şerbeti olana kadar ara sıra karıştıralım. Şerbet gerekli kıvamı aldığı zaman şerbetimizin altını kapatalım. Bor camın içerisine etimekleri sırası ile dizelim. Dizdiğimiz etimeklerin üzerine hazırladığımız sıcak şerbeti dökelim. Etimekler şerbeti çeksin diye bir saat bekletelim. Bu sırada krem şantimizi de hazırlayalım. Derin bir kabın içerisine bir bardak sütü ilave edip, üzerine krem şanti tozunu dökerek; robot yardımıyla iyice çırpalım. Krem şanti katı bir kıvama geldiği zaman soğuması için ağzını kapatıp, buzdolabında ya da dondurucu bölümünde yarım saat bekletelim. Şerbeti çektiğine emin olduğumuz etimekleri güzel bir servis tabağına alıp, üzerine bir kaşık krem şanti koyup; servis edelim. Üzerini süslemek için ise damla çikolata ve çilek, muz gibi meyveler ile süsleyip; servis edelim. Etimekli krem şantili tatlı hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }