{ "title": "Köstebek Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kostebek-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 12:02:30", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Köstebek tatlısı, çok sevilen görsel açıdan müthiş görünen bir tatlı türüdür. Kakaolu bir tatlı türüdür. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapım aşamaları da oldukça kolay olan bir tatlıdır. Misafirlerinize rahatlıkla sunabileceğiniz tatlılardan biridir. Hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı olmasından dolayı sıklıkla tercih edilir. İster minik olarak hazırlarsınız porsiyonluk olur. İster büyük bir tatlı yaparsınız dilimleyerek servis edersiniz. Her ikisinde de lezzette yapım aşamaları da aynıdır. Fakat minik olan yapılırken küçük yuvarlaklar halinde kesilerek yapılır. Tatlının tarifi şu şekilde.

Köstebek tatlısı yapımı için gerekli malzemeler
Kreması için gerekli malzemeler
Köstebek tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için ilk kremadan başlamak gerekir. Kreması için bir tencereye un, süt ve şeker konularak çırpılır. Ardından ocağa alınır ve orta ateş de koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Ardından krem şanti üzerindeki tarife göre koyu kıvamlı olacak bir şekilde hazırlanır. Krema iyice soğuyunca krem şanti kremanın içerisine eklenir. Ardından vanilya ve fındık veya ceviz ne eklemek isterseniz eklenir. Bu karışım bir kenara alınır ve pandispanya hazırlanmaya başlanır. Bunun için yumurta ve şeker beyaz bir şekilde köpürene kadar çırpılır. Ardından sıvı yağ ve süt ilave edilir. Biraz çırpılır ve daha sonra un, kakao, nişasta, kabartma tozu ilave edilir ve çırpılır. Çok büyük olmayan yuvarlak bir borcama veya kek kalıbına yağlı kâğıt serilir ve hamur içerisine dökülerek yüz seksen derece fırına verilir. Yirmi beş dakika kadar piştikten sonra pişip pişmediği kontrol edilir ve piştiyse fırından alınır. Servis tabağına konulur. Üst kısmı kesilerek içerisi oyulur. Oyulan kısma bir adet muz dilimlenerek konulur ve muz üzerine daha önceden hazırlamış olduğumuz krema eklenir. Üstünden kestiğimiz pandispanya ve içten alınan oyuntu parçalar robottan geçirilir. Kremanın üstü bunlarla tamamen kaplanır ve buzdolabına alınır. En az 3-4 saat dolap da dinlendirilir. Ardından dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }