{ "title": "Kolay Etimek Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kolay-etimek-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 01:03:37", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Kolay etimek tatlısı, Türk mutfağımızda tatlılar ve şerbetler, et ve pilav yemekleri kadar önemli bir yer tutmaktadır. Eski zamanlarda ve günümüz tatlısız bir yemek düşünülmesi imkânsız olurdu. Günlük yemeklerimizde bile sofralarımıza mutlaka bir tatlı türü yiyecek gelirdi. Şeker gıdasının pahalı olmasından dolayı, baklava ve tatlı türü yiyecekler ve ikramlıkları arasında önemli bir yere sahip olurdu. Halk arasında çok sevilen tatlılar osmanlı sarayına kadar uzanmaktadır. Türk mutfağının ve yemek kültürünün özellikleri, kültürel birikimleri ve coğrafyanın ve hatta iklimlerin verdiği zenginliklerden dolayıdırki tatlı yapımı bölgelere göre çeşitlilik göstermektedir. Etimek tatlısı, baklava tatlıları gibi ya da lokma tatlıları gibi ağır olmayıp, herkes tarafından beğenilerek yenilen tatlı çeşididir. Benim sürekli yapmış olduğum etimek tatlısını, çevremdeki insanların beğenerek yediklerini görmek, beni çok mutlu eder. Şimdi ise bu mutluluğu tatlandırmak adına, etimek tatlısının tarifini sizlerle paylaşmak isterim.

Kolay etimek tatlısı için gerekli olan malzemeler
Muhallebisi için
Kolay etimek tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle ilk yapacağımız işlem, orta boy büyüklüğündeki tenceremize şekerimizi katarak, altını kısık ateşe getirelim ve rengi değişene kadar ocakta bekletelim ve suyunu üzerine dökerek biraz daha kaynamasını sağlayalım. Sonrasında altını kapatalım. Diğer yandan etimeklerimizi uygun olan bir borcamımıza sıra sıra dizelim. Yaptığımız şerbetin ilk sıcaklığı çıktığı vakit, etimeklerin üzerine dökelim. Uygun olan bir tenceremizin içerisine, öncelikle sütümüzü dökelim ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya başlayalım ve kaynayana kadar pişirelim. Ardından şerbetli etimek soğuduğu zaman üzerine muhallebimizi dökelim. En son olarakta, krem şantiyi köpürtüp etimek tatlısının üzerine dökelim ve buzdolabına kaldıralım. Birkaç saat dinlenmenin ardından yemek için servisimize hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }