{ "title": "Kestane Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kestane-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 17:00:02", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kestane tatlısı: Kışın vazgeçilmez yiyeceklerinde olan kestane tatlı yapımında da kullanılır. Kestane de yapılan bir tatlı türü olduğu için vitamin olarak yüksek değere sahiptir. Kalori bakımında yüksek değere sahip olduğu için çok sık tüketilmemesi lazım. Kolesterol hasta olan kişilerde çok sık tüketmemelidir.

Kestane tatlısı için gerekli malzemeler
Kestane tatlısı nasıl yapılır?

Kestaneler yıkanıp bıçak ile çizilir ve bir süre suda bekletilir. Kestaneler bol su ile 30 dakika kadar kaynatılır. Haşlanan kestaneler buzlu suyun içine konulur. Buzlu soğuk ya konulmasının sebebi ise kabuğunun daha rahat soyulmasıdır. Soyulan kestaneler hemen tatlısı yapılmaz. Bir gün boyunca buzdolabında bekletilir. Daha sonra şerbeti yapılır. Hazırlanan şerbet bir süre kaynatıldıktan sonra kestaneler içerisine ilave edilir ve bir süre de öyle kaynatılır. Kaynamaya başladığı zaman kısık ateşte iki saate yakın pişirilmeye devam edilir. Eğer kestaneler çok çiy ise iki saate daha çok haşlanır. Sonra istenilen şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }