{ "title": "Kerhane Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kerhane-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 15:00:19", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kerhane Tatlısı, diğer bir adı da halka tatlısı olan kerhane tatlısı herkes tarafından sevilerek tüketilen bir şerbetli tatlı çeşididir. Ayrıca halka tatlısı normal hazırlanan tulumba tatlısının kıvrılarak şekil verilmiş olan tatlıdır. Özellikle halka tatlıyı yaparken kullanılan malzemeler evde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılmaktadır. Genellikle kerhane tatlısını herkes dışarıdan hazır olarak satın almaktadır. Oysa kullanılan malzemeler ve yapımı oldukça kolay olan bu tatlıyı evinizde istediğiniz zaman kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Çocukların şerbetli tatlılar içinde en sık olarak tükettikleri besin maddesidir. Dışarıda hemen her yerde halka tatlısı satan kişilere rastlamak mümkündür. Aslında halka tatlıyı dışarıdan almak yerine evde kendiniz deneyerek de yapabilirsiniz. Malzemeleri doğru ve yapılışını sırası ile takip ettiğiniz zaman sizlerde çıtır çıtır ve çok lezzetli halka tatlılar hazırlayabilirsiniz. İsterseniz halka tatlısı için hazırlamış olduğunuz hamuru küçük yaptığınızda tulumba tatlısını da hazırlamış olursunuz.

Kerhane (Halka) Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Şerbeti için
Nasıl Yapılır?

Tatlının öncelikle şerbetini hazırlamak için tencerenin içerisine suyu ve toz şekeri ekleyerek kaynatalım. Tatlının şerbeti özellikle koyu kıvamda olması gerekmektedir. Başka bir tencerenin içerisine margarin ve suyu ekleyerek kaynatalım. Ancak burada dikkat etmek gereken husus ise önce suyun içine eklenen unun iyice çırpılmasıdır. Kaynamış suyun içine un ile tuzu ilave edelim ve yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar karıştırarak pişirelim. Ocağın altını kapatalım ve tencerenin ılınması için kenara alalım. Tencerenin içerisindeki malzeme ılındıktan sonra içerisine irmik ve nişastayı ekleyerek mikserin yoğurma işlemini yapan ucunu takarak hamuru yoğuralım. Daha sonra yumurtaları hamurun içerisine kırarak çırpma işlemine devam edelim. Bu işlem ile çok akışkan olan bir hamur elde etmiş oluruz. Şimdi halka tatlısını yapma işlemine geçmek için krema sıkma torbasının içine bir miktar hamur alalım. Bu arada tatlıyı kızartmak için tavanın içerisine bol miktarda sıvı yağ ekleyelim iyice kızdıralım. Daha sonra krema torbasının içindeki hamuru halka şekli vererek sıkalım ve nar gibi kızarana kadar önlü arkalı güzelce kızartalım. Yağın içinde fazla kalmamasına özen gösterelim yoksa halka tatlısı yanar. Kızaran halka tatlıları soğumuş şerbetin içerisine atalım ve birkaç dakika bekledikten sonra servise hazırlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }