{ "title": "Kemalpaşa Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kemalpasa-tatlisi-8444.jpg", "date": "20.01.2024 13:51:28", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı halkın sofralarında misafirlerine severek ikram edilen tatlı Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesinde üretilerek namı dünyanın her yanına yayılmış olan yöresel bir tatlıdır.

Kemalpaşa Tatlısının Malzemeleri
Kemalpaşa Tatlısı Şerbet Malzemeleri
Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir kabın içerisine konulan bir buçuk su bardağı un ve irmik bir kaşık yardımı ile harmanlanır. Akabinde 1 bardak su, 1 çay bardağı sıvı yağ, kabartma ve vanilya iyice kabımızın içinde yoğurulur. Yoğurulan kemalpaşa tatlısı hamuru kabarması ve mayalanması için bir müddet tezgâh üzerinde bekletilir. İyice kabaran kemal Paşa hamuru yuvarlak bir şekilde top top yapılarak fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta fırçası ile daha önce kırmış olduğumuz yumurtalar sürülür. 180 derecelik fırının içine atılan kemalpaşa tatlısı nar gibi kızarıncaya kadar fırın içerisinde pişirilir. Bir taraftan da üç su bardağı su, üç su bardağı şeker ve 1 kaşık limon büyük bir tencerenin üzerine konularak şeker çözülünceye kadar karıştırılarak şeker çözülür. Bir köşede kaynayan şerbet bekletilir. Fırından çıkartılan kemal Paşa tatlısının üzerine soğuk şerbet gezdirilerek şekerin iyice çekmesi sağlanır. Şerbet tamamen çekince servis tabaklarına alınan tatlı servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }