{ "title": "Kaymaklı Tatlı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kaymakli-tatli.jpg", "date": "21.01.2024 00:08:26", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kaymaklı Tatlı, kaymak ile hazırlanan her türlü tatlı herkes tarafından çok beğenilerek tüketilmektedir. Sütten elde edilen kaymak oldukça besleyicidir ve sabah kahvaltılarının vazgeçilmez tatlarından birisidir. Özellikle çocuklar balın üzerine sürülen kaymakla sabah kahvaltısı yapmak oldukça hoşlarına gitmektedir. Çoğunlukla kaymak şerbetli tatlılarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Mesela ekmek kadayıfının üzerinde, şerbetli kadayıfın üzerinde, ayva tatlısı, keklerin arasında ve revaninin üzerinde ve daha pek çok güzel lezzetlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Hazırlamış olduğunuz güzel kabarmış olan kekin şerbetle birleşmesi ve daha sonra kaymağın eşsiz lezzetiyle birleşmesinden sonra ağızda dağılan lokum gibi şerbetli tatlılar hazırlayabilirsiniz. İsterseniz bu mükemmel lezzeti sizin için özel olan kişilerle, arkadaşlarınızla ve ailenizle beraber tadarak güzel hoş sohbetli vakitler geçirebilirsiniz.

Kaymaklı Tatlı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Şerbeti için
Arası için
Kaymaklı Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk önce kaymaklı tatlının şerbetini hazırlamak için derin bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatalım ve ardından limon suyunu ilave ederek soğuması için bir kenara kaldıralım. Keki hazırlamak için, derin bir kâsenin içine ilk önce yumurta ile toz şekeri ilave edelim ve mikser yardımı ile iyice köpük olana kadar çırpalım. Aynı krema kıvamına gelip beyazladıktan sonra içerisine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. Bu aşmada mutlaka tahta kaşık kullanılmaya özen gösterilmelidir. Tahta kaşıkla yavaş bir şekilde kekin hamurunu karıştıralım. Özellikle kek hamurunda unun hepsini ilave etmeyin ve birkaç seferde ekleyerek tahta kaşıkla çok fazla çırpmadan karıştıralım. Önemli olan kekin havasını söndürmeden unu karıştırmaktır. Daha sonra fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serelim ve kek harcını her yere eşit olarak dağıtalım. Yağlı kâğıt kek piştikten sonra rahatlıkla ters çevrilmesinde kolaylık sağlamaktadır.

Önceden 170 derecede ısıtılan fırında kekin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Kek soğuduktan sonra ters çevirin ve yağlı kâğıdı dikkatli bir şekilde kekin üzerinden alalım ve bıçak ile iki parçaya bölelim. İsterseniz ip kullanarak da keki ortadan ikiye kolaylıkla bölebilirsiniz. Şimdi sırada son işlem olan kaymağı hazırlamak, kâsenin içine sütü, kaymak tadındaki krem şantileri ve kaymağı ekleyerek iyice çırpalım ve koyu bir krema elde edelim. Kaymağın biraz sert olması için takriben 10-15 dakika arasında buzdolabında bekletelim. Ayırmış olduğunuz kekin alt katına hazırladığınız kaymağı her yerine dağılacak şekilde sürelim. Kaymaklı tatlının dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Daha sonra tatlıyı dilimleyin ve önceden hazırladığınız şerbeti yavaş bir şekilde kekin üzerine dökelim. En son kaymaklı tatlının üzerine Hindistan cevizi ile süsleyelim. Kaymaklı şerbetli tatlıyı zamanınız var ise mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirin. Çünkü ertesi gün tattığınızda çok daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }