{ "title": "Kayısı Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kayisi-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 13:57:25", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kayısı Tatlı: Vitamin bakımında oldukça yüksek değere sahip olan bir tatlı türüdür. Kayısının her şeyi faydalı olduğu gibi tatlısıda çok faydalıdır. Özellikle çocukların tüketmesi gereken bir tatlıdır. Kayısı tatlısı tokluk hissi verdiği ve sindirimi kolaylaştırdığı için diyet yapan bayanlar tarafında tercih edilebilir. Kayısının her türlü yemeği ve tatlısı yapılır. Kayısı tatlısı isteğe göre gün kurusundan da yapılır. Kayısı tatlısı birçok hastalığa da iyi gelmektedir. Kabızlık sorunu veya sindirim sorunu olan kişilerin vazgeçilmez tatlısıdır. Sindirimi kolaylaştırdığı için kilo almayı da engeller.

Kayısı Malatya iline ait bir meyve türüdür. Tabi sadece Malatya'da yetişmez. Günümüzde birçok ilde kayısı üretimi yapılmaktadır.

Kayısı Tatlısı İçin Malzemeleri
Kayısı Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuru kayısılar derin bir kaba ıslatılır. Kayısılar eğer kirli ise yıkanır. Kuru kayısılar tatlısı yapılmadan önce yumuşaması ve tatlı kıvamına gelmesi için bir gün boyunca suda bekletilir. Gece boyunca bekletilen kayısı suyu dökülmez. Üzerine şeker ilave edilerek ocağın üzerine konur ve orta ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra üzerine kayısılar eklenir ve bir süre de öyle kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğuması için soğuk bir ortama konulur. Sıcak bir şekilde servis edilmez. O şekilde tatlı tadını vermez. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine fındık veya ceviz dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }