{ "title": "Katmer Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/katmer-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 23:50:00", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Katmer Tatlısı, Özellikle Gaziantep ve Urfa bölgesinde sabah kahvaltılarının vazgeçilmez fıstık tatlısı yemeklerden sonra tüketilen hafif bir tatlı olmasına rağmen lezzeti, doyurucu özelliği nedeniyle birçok kişi tarafından sabah kahvaltılarında kaymak ile tüketilen farklı bir lezzettir.

Katmer Tatlısı Malzemeleri
Katmer Tatlısı Nasıl Yapılır?

Usta ellerde şekillenen katmer tatlısının hazırlanışı aşamasında öncelikle adından anlaşılacağı üzere katmerden alan tatlının hamuru hazırlanmalıdır. Geniş bir kap içerisin alınan 200 gram un, 1 çay bardağı tuz ve 1 çay kaşığı tuz birbiri ile harmanlanır ve azar azar su ile yoğurulmaya başlanır. Kulak memesine gelen hamurumuz yumuşak bir hale gelince sıvı yağ ile yağlanarak bir kenarda kabarması ve hamurun kendisine gelmesi için yarım saat kadar bekletilir. Hamur hazır olduktan sonra elimizle yuvarlak yuvarlak yapılan hamur el ile basılarak merdane ile açılır. Merdane ile açılan hamurumuz incecik olana kadar merdane işlemi devam eder. Kâğıt inceliğine gelen katmerin arasına çekilmiş Antep fıstığı ve şeker serpilir ve 4 köşe bir araya getirilerek güzelce katlanılarak fırın veya tava üzerinde 10-15 dakika kadar kalarak pişirilir. Pişim işlemi tamamlanan katmer üzerinde fıstık ve şeker taneciklerinden kaynaklı olarak yağlı bir yapı gözlemlenir. 5-6 parçaya bölünen katmerimiz tatlı tabağına alınarak üzerine az miktarda fıstık serpilir ve yanında kaymakla birlikte ikram edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }