{ "title": "Kartopu Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kartopu-tatlisi.jpg", "date": "18.01.2024 23:23:13", "author": "Dilşad yıldız", "article": [ { "article": "Kartopu Tatlısı hem görünüş olarak hem de lezzet olarak güzel bir tatlıdır. Biraz ugraş isteyen bir tatlıdır. Misafir sofralarımızın vazgeçilmezi olan kartopu tatlısının tarifini vereceğim. Vereceğim bu tariften 15 adet kartopu tatlısı çıkmaktadır. Eğer siz daha fazla yapmak istiyorsanız vereceğim tarifin iki katı malzemeleri kullanarak kartopu tatlı adetini arttırabilirsiniz.

Kartopu Tatlısı Yapımı İçin Malzemeleri
Kartopu Tatlısı Sosunun Yapımı İçin Malzemeleri
Kartopu Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derinbirkabasıvı süt kremasını, pudra şekerimizi ve Hindistan cevizimizi koyup güzelce karıştırıp, yoğuruyoruz. Sonrasında kartopu tatlı harcımızı 2 saate yakın buzdolabında dinlenmesi için bekletiyoruz. Kartopu tatlı harcımızın dinlenmesini beklerken bir yandan da kartopu tatlı sosumuzu yapıyoruz. Küçük bir tenceremizi kısık ateşli ocağımıza koyuyoruz. Tencerenin içine 6 adet kare bitter çikolatalarımızı atıyoruz. Bitter çikolatalarımız hafif erimeye başlayınca küçük tencerenin içine sütü ilave ediyoruz. Eğer bitter çikolatalarımızın çok koyu olduğunu düşünüyorsanız, koyu değil açık olsun istiyorsanız 4-5 yemek kaşığı daha süt ilave edebilirsiniz. Kartopu tatlısı çikolata sosumuzun kıvamı akışkan olduktan sonra sosumuzu ocaktan alıp ılıması için bekletiyoruz. Sonrasında buzdolabına koyduğumuz kartopu tatlı harcımızı yeterli süre bekleyince buzdolabından çıkartıyoruz. Çıkarttığımız kartopu tatlı harcımızdan parçalar koparıp koparıp yuvarlak şekil elde etmeye çalışıyoruz. Kartopu tatlı harcımızdan kopardığımız parçalar ceviz büyüklüğünde olmalı. Kartopu tatlımızın şekli yuvarlak olmalı. Kartopu tatlı harçlarımıza yuvarlak şekli verdikten sonra geniş bir borcama aralıklı olarak diziyoruz. Sonrasında beklemede olan kartopu tatlı çikolata sosumuzu alıp yemek kaşığı yardımıyla kartopu tatlılarımızın üzerine döküyoruz. Kartopu tatlımız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }