{ "title": "Karamelli Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/karamelli-tatlilar.jpg", "date": "18.01.2024 23:15:40", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Karameli tatlılar, karamelli tatlılar herkesin sevdiği ve evinde muhakkak yaptığı tatlılardandır. Karamel tadı özellikle sütlü tatlılarda pastalarda çok sevilir. Beraber çok güzel bir uyum olur. Damak tadınızı şenlendirecek tatlar ortaya çıkar. Şimdi bu tatlardan bazılarına bakalım.

Krem karamelli kek tarifi hem görüntüsü hem lezzeti ile damaklarınıza ve gözünüze hitap edecek bir lezzettir. Kek kalıbında yapılır ve üç katlı görüntüsü ile sofraların başında yerini alır. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir. Yapım aşaması da çok zor olmayan bir pasta türüdür. Şimdi bu pastanın tarifine bakalım.

Karamelli kek yapımı için gerekli malzemeler
Keki için
Karamelli kek nasıl yapılır?

Bir su bardağı şeker tavada eritilerek karamelleştirilir. Sonra kek kalıbının içerisine eklenir. Başka bir kapta yarım litre süt dört yumurta ve bir su bardağı şeker iyice çırpılır. Çırpma sırasında üzerinde köpüklenmeler olabilir. Bu köpükler alınır ve bu karışımda kek kalıbına dökülür. Son olarak kek kısmı hazırlanmaya başlanır. Keki için yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. Son olarak un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılıp kek kalıbına eklenir. Çok karışık görülebilir fakat pişerken her biri ayrı bir katmam şeklinde olacaktır. Pişirirken bir fırın tepsisinin içi su ile doldurulur. Üzerine kek kalıbı yerleştirilir ve o şekilde fırına verilir. Yüz elli derece fırında bir saat pişirilir. Fırından çıkınca bir müddet dinlendirilir. Ardından kalıptan servis tabağına alınır ve dilimlenerek servis edilir.
" } ] }