{ "title": "Karamelli Etimek Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/karamelli-etimek-tatlisi(2).jpg", "date": "19.01.2024 00:14:42", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Karamelli etimek tatlısı, Şerbetli hafif tatlılar favorilerimiz arasında olan tatlılardır. Genelde şerbetli tatlı herkes sevmez ama hem şerbetli hem muhallebili tatlı bence herkes sever. Çünkü tadı normal tatlıya gore daha hafif. Yine bugün tadı muhteşem olan bir tatlı yapacağız. Etmek tatlısı. Hem yapımı kolay hem de tadı mükemmel. Şimdi gelelim bu güzel lezzetini tarifine.

Karamelli etimek tatlısı için gerekli olan malzemeler
Şerbeti için gerekli olan malzemeler
Muhallebisi için gerekli olan malzemeler
Karamelli Etimek Tatlısı Üzeri için
Karamelli etimek tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak etimeklerimizi borcama diziyoruz. Daha sonra şekeri bir tavaya koyup erimesini bekliyoruz. Rengi kahverengi olduktan sonra suyunu ekliyoruz. Suyu koyduğunuz da biraz katı olabilir ancak kaynadıktan sonra katılık kalmayacaktır. Birkaç dakika kaynattıktan sonra altını kapatabilirsiniz. Daha sonra şerbeti etimeklerin üzerine dökün. Sıcak sıcak dökün ki etimekler yumuşasın.

Muhallebiyi yapmak için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye boşaltın. Kaynamaya gelinceye kadar karıştırın. Eğer karıştırmazsanız nişasta bütün bütün olacaktır. Kaynama başlayınca vanilyayı da ekleyin ve birkaç dakika kaynaşmasını bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve muhallebiyi de etimeğin üzerine dökün. Krem şantiyi de çırptıktan sonra muhallebinin üzerine dökün ve istediğiniz gibi süsleyin. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }