{ "title": "Kalburabastı Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kalburabasti-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 04:54:58", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kalburabastı Tatlısı, Geçmişten günümüze sofralarımızdan hiç eksik olmayan tatlılar düğünlerde, bayramlarda ve misafirlere olan ikramlarda her zaman ilk sırada yerini almıştır. Sizde yapılışı kolay olmasına rağmen oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı yapmak istiyorsanız tercihinizi kalburabastı tatlısından yana kullanabilirsiniz. Canınız tatlı istediğinde veya konuklarınıza ikram etmek için pratik bir şekilde yapabileceğiniz kalburabastı tatlısını denemenizi tavsiye ederim. Bu tatlıyı denedikten sonra gerçekten vazgeçemeyeceğiniz.

Kalburabastı tatlısı malzemeleri
İçi için
Şerbeti için
Üzeri için
Kalburabastı tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine süt, sıvı yağ, yoğurt, irmik, karbonat ve oda sıcaklığındaki margarini eklenip karıştırın. Daha sonra üzerine azar azar un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Yoğurulan hamurun üzerini temiz bir bez ile örterek dinlenmeye bırakın. Derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri ilave edip tatlının şerbetinin şekerlenmemesi için şeker eriyinceye kadar karıştırın. Tatlının şerbetini kaynamaya başladıktan sonra içerisine limon suyu veya limon tuzunu ilave edip 4 -5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğurken yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle top haline getirin ve hamuru bir kalbur üzerine bastırarak yaydıktan sonra ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar koyarak hamurun kenarlarını ortada birleştirerek iyice kapatın ve ters çevirerek kalburdan alıp yağladığınız fırın tepsisine dizin. Hamur bitene kadar aynı işlemi yaptıktan sonra tatlıyı 180 derece önceden ısıtılmış fırının orta rafına sürerek pişirmeye bırakın. Tatlıların üzeri iyice kızardıktan sonra fırından çıkarıp tatlınız sıcakken soğuyan şerbeti kepçe yardımıyla üzerine dökün ve bir saat dinlendikten sonra tatlının üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Tatlınız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }