{ "title": "Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kakaolu-sutlu-irmik-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 01:01:51", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Kakaolu sütlü irmik tatlısı hem lezzeti ile hem görünüşü ile hem de yapımı ile oldukça pratik ve avantajlı olan bir tatlı türüdür. İrmik tatlısı herkes tarafından oldukça sevilen tatlı türlerinin başındadır. Ancak kakaolu sütlü irmik tatlısı diğer irmik tatlılarının yanı sıra kolay bir tarif, kısa sürede pişirilebilen, sunumu ile de şık bir hale getirilmesi ile diğerlerine göre artı bir puanı vardır. Özellikle yaz ayların da şeker ihtiyacı duyar bünyemiz ancak aşırı sıcaktan dolayı çok fazla tatlı türleri tüketemeyiz. Ancak yapacağımız bu kakaolu sütlü irmik tatlısı tarifi buz dolabında dinlenerek yapıldığı için serinletici bir tat verir. Evimizde pek çok tarif deniyoruz ancak vereceğimiz kakaolu sütlü irmik tatlısı oldukça pratik ve yapımıyla da oldukça kolay olmasının yanı sıra süsleme aşamasında kullanacağımız meyveleri ile hem görselliği artırılabilir hem de lezzetine bir artı puan daha eklenerek farklı bir lezzet elde edilebilir. Ayrıca yapacağımız bu tarif de kullanacağımız çikolata sosları ya da vereceğimiz şekiller ile görselliğini artırarak daha güzel bir görünüm verilebilir. Bu kadar basit pratik kolay ve lezzetli kakaolu sütlü irmik tatlısının tarifini beraber inceleyelim;

Kakaolu sütlü irmik tatlısının için gerekli malzemeler
Kakaolu sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle süt ve irmik bir tencerenin içerisine alınarak ocağın üstüne konulur. Ocağın üzerine konulduktan sonra yavaş yavaş karıştırılır. Süt ve irmik iyice bütünleştikten sonra toz şekerde eklenerek yine karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra kakao ve vanilya da tencereye eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Elde etmek istediğimiz kıvam muhallebi kıvamını alınca istediğimiz kıvamı elde etmiş oluruz. Tenceredeki tüm malzemeler devamlı bir şekilde karıştırılır ve kaynamaya başlayınca dört yemek kaşığı margarin eklenir ve iyice koyulaşıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Kaynama işlemi bittikten sonra kek kalıbınızı hafiften ıslatarak hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz kakaolu sütlü irmik karışımını kek kalıbınıza boşaltarak her tarafına dökün. Kalıbınız tezgâhın üzerine koyarak biraz ılık olmasını bekleyin. Muhallebi ılıklaşınca kalıbı alarak buz dolabına koyun. Buzdolabında yaklaşık olarak bir saate yakın bekletin. Bekleme süresi bittikten sonra tatlınız servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Tatlınızı dolaptan alın ve şeklini bozmamaya dikkat ederek kalıbınızdan dikkatli bir şekilde çıkarın. Tatlınızı dilimleyerek servis tabağınızın içine koyun. İsteğinize göre tatlının üzerine mevsimine göre çilek, muz, vişne ya da kivi gibi meyveler ile süsleyip görselliğini artırarak daha da severek yenilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca üzerine dökebileceğiniz çikolata sosları ile yine farklı şekiller vererek görselliği artırıp göze daha güzel hitap etmesini sağlayabilirsiniz. Ceviz ya da Antep fıstığı ve Hindistan cevizini pastanızın üstüne serperek güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. İşte bu şekilde birçok yöntem ile hem görselliğini hem de lezzetini yükselteceğiniz bu eşsiz lezzeti evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Çocuklarınızın, misafirlerinizin ya da evdeki bireylerinizin severek yiyeceği bu enfes lezzet damaklarda eşsiz bir tat bırakacaktır. Hadi hemen sizde deneyin kolay gelsin.

Afiyet olsun.
" } ] }