{ "title": "Kadayıflı Muhallebi Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/kadayifli-muhallebi-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 03:22:10", "author": "Meryem Eren Aksoy", "article": [ { "article": "Kadayıflı Muhallebi Tatlısı; Hafif, lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Günlerde, davetlerde çokça tercih edilen, görsellik olarak da tat olarak da lezzetli bir tatlıdır. Zahmetsizdir. Çok zaman almadan kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Kadayıfı için
Kreması için
Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kadayıfları elinizde minik minik parçalayın, tavaya tereyağını koyun ve eritin. Elinizle parçaladığınız kadayıfları tavaya alın. Üzerine toz şekeri de ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Kavrulmasına yakın cevizleri de ekleyin. (Ceviz yerine fındık ve badem de kullanabilirsiniz arzunuza bağlı. Kızarınca kadayıflar ocaktan alın ve soğuması için kenara koyun. Krema malzemelerini karıştırın. Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın. Sütü de ekleyin ve ocakta pişirin muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. 1 paket kremayı tencereye ekleyin ve mikserle iyice çırpın. Dilerseniz krem şanti kullanabilirsiniz, fakat krem şanti kullanırsanız muhallebinin ılık olması gerekir ve ılındıktan sonra 1 paket krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın.) Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün. Üstüne muhallebinin tamamını boşaltın. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfların yarısını da dökün ve 1-2 saat buzdolabında bekletin. Dilerseniz bu tatlıyı kuplarda da yapabilir, porsiyonluk hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }