{ "title": "İrmiksiz Yoğurt Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/irmiksiz-yogurt-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 08:50:31", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "İrmiksiz yoğurt tatlısı, şerbetli tatlıların başında gelir yoğurt tatlısı. Çok sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Diğer yapılan kek ve benzeri tatlılara göre daha ağır bir tatlıdır ve içerisinde bulunan şeker oranı oldukça fazladır. Tabi bu nedenle oldukça da kalorili bir tatlıdır. Kalorinin yanı sıra şeker yoğunluğundan dolayı kesinlikle şeker hastaları tüketmemelidirler. Ama şeker konusunda ve kilo konusunda bir sıkıntı olmayanların çok rahatlıkla severek tükettikleri bir tatlıdır. Yapımı da çok zor olmayan bir tatlı türüdür. Şimdi bu tatlının tarifine bakalım.

İrmiksiz yoğurt tatlısı yapımı için gerekli malzemeler
İrmiksiz yoğurt tatlısı şerbeti için
İrmiksiz yoğurt tatlısı nasıl yapılır?

Tatlımız için ilk olarak şerbetini hazırlamamız gerekir. Şerbeti için su ve üç su şeker bir tencereye alınır ve ocağa alınır. Ocakta kaynamaya başlayınca limon suyu eklenir. Beş dakika daha kaynatılır ve ardından ocak kapatılır. Şerbet soğuması için kenara alınır. Hamuru için ilk olarak yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Krema kıvamına kadar gelmeli yumurta ile şeker kıvamı. Ardında yoğurt ve sıvı yağ eklenir. Çırpılmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu da elenerek eklenir ve bir limon kabuğunu da üzerine rendeleyin. Şimdi yavaşça çırpılmalıdır ki yumurtaların o kabarmış hali gitmesin. Çırpma teliyle bir iki döndürme yeterli olacaktır. Hamuru borcama alın ve muhakkak önceden ısıtılmış olan fırına hamurunuzu atın. Fırını açmadan üzeri kızarana kadar pişirin. Kek kızarınca fırından alın ve hemen dilimleyin. Üzerine bir su bardağı ılık su dökün. Su eşit bir şekilde dökülmelidir. Ardından da ılık olan şerbeti dökünüz. Şerbetini çekince ister o şekilde ılık servis edin. İsterseniz de biraz daha bekleyip servis edin, afiyet olsun.
" } ] }