{ "title": "İrmikli Yoğurt Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/irmikli-yogurt-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 13:51:46", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
İrmikli yoğurt tatlısı, görüntü bakımından tıpkı revaniyi anımsatan bir şerbetli tatlıdır. Kolay bulunabilir malzemelerle kolaylıkla yapılabilecek yoğurtlu irmik tatlısı, şerbetli olsa da oldukça hafif bir tatlıdır. Akşam yemeğinin ardından gönül rahatlığı ile tüketilebilecek bir tariftir. Büyük küçük her kesin beğenisini kazanacak yoğurtlu irmik tatlısı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır gelin hep birlikte bakalım.

İrmikli yoğurt tatlısı malzemeleri
Şerbet için
İrmikli yoğurt tatlısı nasıl yapılır?

Yumurtalar çukur bir kabın içine kırılır. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker eklenip mikser ile köpük, köpük olana kadar çırpılır. Yumurta ve toz şeker iyice çırpıldıktan sonra üzerine irmik, un, yoğurt, erimiş tereyağı, kabartma tozu ve yeterince çekilmiş ceviz eklenerek tahta kaşık yardımı ile homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan tatlı hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökülerek eşit şekilde yayılır. Fırın 170-180 derecede ısıtılıp hazırlanan tatlının hamuru fırına verilir. Altı üstü kızarana kadar bekletilir. Tıpkı kekte olduğu gibi pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulanabilir. Kürdan hamurdan temiz çıkarsa pişmiş demektir. Pişen tatlı fırından alınarak ılımaya bırakılır.

Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı su ufak bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Şeker eriyene kadar devamlı karıştırılır. Şekeri eridikten sonra orta harlı ocakta kaynamaya bırakılır. 6-7 dakika kaynadıktan sonra içine limon suyu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. İlk sıcaklığını atması beklenir. Tatlı ılıdıktan sonra baklava dilimi ya da kare olacak şekilde dilimlenir. Ilık tatlının üzerine ilk sıcaklığını atan şerbet eşit şekilde dökülür. Tatlının şerbeti çekmesi beklenir. İrmikli yoğurt tatlısı şerbetini tam olarak çektikten sonra üzeri arzuya göre ceviz içi, fıstık tozu, Hindistan cevizi gibi malzemelerle süslenerek servis yapılır. Tercihe göre servi dondurma ile de yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }