{ "title": "İrmikli Prenses Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/irmik-tatlisi-sutlu(1).jpg", "date": "21.01.2024 09:54:39", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "İrmikli Prenses Tatlısı, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri de irmikli prenses tatlısıdır. İrmikli prenses tatlısının uzun yıllardır Türk mutfağında yer almaktadır. Diğer tatlı türlerine göre sindirimi kolay olan irmikli prenses tatlısı bütün yaş gruplarınca tercih edilmektedir. Özellikle vakit konusunda sıkıntı yaşayan kadınlar için vazgeçilmez olan irmikli prenses tatlısının yapılışı şu şekildedir;

İrmikli Prenses Tatlısı Malzemeleri
İrmikli Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencerenin içine sütü koyun. Daha sonra üzerine irmik ve toz şekeri ilave ederek karıştırın. Ocağa koymadan önce şekerin erimesi için bir müddet karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra tencereyi orta ateşteki ocağa koyun ve pişirin. Kıvamı koyulaşınca ve fokurdamaya başlayınca bir paket vanilyayı ilave ederek karıştırın. Vanilya kokusunun kaybolmaması için vanilyayı ilave ettikten sonra bir iki taşım daha fokurdatın. Daha sonra ocaktan indirin. Ocaktan indirdikten sonra tatlının yarısını fırın tepsisine dökün ve her yerine eşit gelecek şekilde bir kaşığın arka tarafıyla yayın. Yayma işlemi bittikten sonra üzerine bisküvileri sıra sıra dizin. Bisküvileri dizdikten sonra kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerinden gezdirin. Yine kaşık yardımıyla her yere eşit gelecek şekilde yayın. Arta kalan bisküvileri ufalayarak serpiştirin. Bisküvilerin üzerine de Hindistan cevizi ilave ederek buzdolabına koyun. Ortalama 1 saat kadar buzdolabında kaldıktan sonra keserek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }