{ "title": "İncirli Tatlı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/incirli-tatli.jpg", "date": "19.01.2024 00:14:08", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "İncir Tatlısı, birçok birey tarafından özellikle yemekten sonra ailecek tüketilen hafif bir tatlı türüdür. İncir güzel bir besin olduğundan kaynaklı olarak birçok tatlı yapılmaktadır. İncirle ilgili ustaların yapmış olduğu incir tatlıları şunlardır; cevizli incir tatlısı, kuru incir tatlısı, sütlü incir tatlısı, pekmezli incir tatlı, cevizli incir tatlı çeşitleri çokça tüketilen incir tatlısı çeşitleridir. Sağlık açısında yararlı bir lezzete sahip olan incir tatlısını şöyle yapabiliriz.

İncir Tatlısı Malzemeleri
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kuru inciler daha önceden hazırlanmış olan bir kap içerisinde bulunan ılık suda yaklaşık olarak yarım saat kadar bekletilir. Su içerisinde bekleyen incirler yumuşayarak pamuk kıvamına gelir. Akabinde incirlerin sap kısımları bir bıçak yardımı ile biraz incirin altında kesilerek tava üzerine muntazaman dizilir. İncirlerin üzerine yarım haldeki cevizler sırasıyla dizilir. Ayrı bir kap içerisine alınan 1 çay bardağı şeker bir su bardağı suda iyice çözülür ve tavanın içinde bulunan incirlerin üzerine dökülür. Kısık ateşte incirler iyice yumuşayarak şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Bu kaynatma süreci 20-25 dakika kadar sürecektir. Kaynama işlemi tamamlanan incirler tatlı tabağına alınarak bir tutam toz şeker serpilerek tüketilmeye hazır hale gelir.

Pekmezli İncir Tatlısının Malzemeleri
Pekmezli İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Daha önce hazırlamış olduğumuz 20 kadar orta boy kuru incir yumuşaması için yarım saat kadar ılık su içerisinde bekletilir. Akabinde 2 su bardağı su ve 3 su bardağı pekmez su içerisinde tencere içerisinde kaynatılır. Kaynayan pekmezli su içerisine incirler atılır ve pekmezin suyu çekmesi beklenir. Bir miktar incirler suyu çekince cevizler tencerenin içine atılır. Bu işlem yapılırken kesinlikle kaynayan pekmezli suya şeker atmayın pekmez ve incirin şekeri yeterli olacaktır. Ardından kaynayan suyu incirler çekince 3 yemek kaşığı susam dökülür ve iyice tencere içinde tahta kaşık ile incirler karıştırılır. 10 dakika kadar daha kaynayan incir ocaktan alınarak soğuması beklenilir. Soğuması tamamlanan incirler tatlı tabağının üzerine alınır üzerine bir miktar ceviz içi dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }