{ "title": "İncirli Muhallebili Tatlı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/incirli-muhallebili-tatli.jpg", "date": "20.01.2024 18:36:54", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "İncirli Muhallebili Tatlı, Her evde mutlaka tatlı yapılır. Herkesin tatlı yapma şekli farklıdır ama tatlının hangisi olur ise olsun midemiz de yeri vardır. Ben tatlıyı çok seven bir kişiyim. Hemen hemen evde denemediğim tatlı kalmamıştır. Özellikle irmikli tatlılar, baklava ve meyveli tatlılar vazgeçilmezimdir. Evde çokça yaptığım ve herkesin beğenerek yediği bir tarif paylaşmak istiyorum, incirli muhallebili tatlı. Bu tatlının yapılışı biraz uğraş ister. Ama yendiği zaman damakta iz bırakan bir tatlıdır. İçinde incir olduğu için besleyici bir tatlıdır. Evet şimdi tatlımızı yapmaya başlayalım.

Keki için gereken malzemeler
Muhallebisi için gereken malzemeler
Şerbeti için
İncirli Muhallebili Tatlı Nasıl Yapılır?

Önce kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpalım ve üzerine incirleri biraz sıcak su ile ıslatıp, ufak ufak doğrayalım ve ilave edelim. Daha sonra tarçın, vanilya, kabartma tozu, fındık ve unu da ilave edip hepsini bir güzel çırpalım. Sonra bu hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökelim ve her yerine iyice yayalım. 180 derecelik fırında üzeri kızarıp, içini çekene kadar, yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Bu ara da şerbet ile muhallebiyi hazırlayalım. Şerbeti kaynamayacak, şerbeti için şeker, su ve Nescafe'yi bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbet hazır kek piştiği zaman üzerine dökelim.

Muhallebisi için, süt, un, nişasta ve şekeri bir tencere koyup, ocağa alalım. Sonra kısık ateş de karıştırarak pişirmeye başlayalım. Biraz kaynamaya başlayıp göz göz olduğu zaman margarinini ilave edelim. Margarin eriyene kadar pişirmeye devam edelim. Piştikten sonra ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım. Biraz soğuduktan sonra krem şantiyi de ilave edip biraz daha mikser ile karıştıralım ve bırakalım. Muhallebimiz de hazır. Şimdi keki kontrol edelim, kek içini çekmiş ise fırından alalım. Biraz soğutup üzerine şerbetini dökelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra ise muhallebisini üzerine döküp her yerine iyice yayalım. Üzerini istediğiniz bir şekilde süsleyip biraz dinlendirmeye bırakalım. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
" } ] }