{ "title": "İncir Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/incir-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 01:14:42", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "İncir tatlısı, inciri seven ve her mevsim tüketmek isteyenler için ideal bir tatlıdır. İncir tatlısı hem hafif hem de oldukça lezzetli olur. Her mutfakta yapılan, herkesin tercih ettiği tatlılardan biridir. Üstelik hazırlanması da kolaydır. İncirin kendisi de tatlı olduğundan, içine daha az şeker ilave edersiniz. Şekeri doğal yoldan almış olursunuz. İncirin faydalarını da biliyorsanız, özellikle sindirim sistemi için yararlı etkilerini tatlı keyfinizi bu tarifimizle sürebilirsiniz. Şimdi hep beraber tatlımızı hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

İncir tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbet malzemeleri
Muhallebi malzemeleri
İncir tatlısı nasıl yapılır?

Tatlımızın önce kekini yapmaya başlayacağız. Derin bir karıştırma kabının içinde yumurtalarla toz şekeri normal kek yaparken olduğu gibi iyice çırpın. Karışım kar beyazı olduğunda içine unu ve abartma tozunu da ilave edin. Mikserle çırpmaya devam edin. Bu arada kuru incirleri küp şeklinde doğrayarak, içinde sıcak su olan bir kâsede bekletin. Kek hamuru kıvamını bulduğunda bu kabaran incirlerle birlikte ceviz içini de içine atarak karıştırın. Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kekin hamurunu uygun boyda bir borcamın içine altını yağlayarak boşaltın. Tepsiyi hafifçe sallayın, içindeki hava kabarcıkları yayılsın. Böylece istediğiniz gibi kabaran bir kek pişireceksiniz. Fırın kızdıysa tepsiyi koyarak, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Kek bu sürede pişmiş olur.

Bu esnada bir kabın içinde soğuk su, toz şeker ve Nescafeden oluşan şerbet malzemelerini karıştırın. Keki fırından aldığınızda kekin üzerini bununla ıslatın. Her tarafına şerbet değsin. Sıra muhallebiyi hazırlamaya geldi. Tencerede muhallebi için verdiğimiz ölçülerdeki malzemeleri karıştırın. Sadece süt kremasını ilave etmeyin. Ocakta muhallebiyi orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. İçinde biraz topaklanma olursa mikserle çırparsınız. Ocaktan indirdiğiniz muhallebinin içine süt kremasını koyarak çırpın. Pişen ve şerbetlediğiniz kekin üzerine bu muhallebiyi yayın. Üzerini ıspatulayla düzeltin. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdiğiniz incir tatlısını dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerlerine Hindistan cevizi, toz Antep fıstığı gibi süslemeler yapabilirsiniz. Bu lezzetli tatlıyı artık sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }