{ "title": "Hint Tatlıları", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/hint-tatlilari.jpg", "date": "20.01.2024 06:39:46", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "Hint tatlıları, dünya mutfağına meraklı olanlar için es geçilmemesi gereken tarifler. Baharatlı yemekleriyle bilinen Hint mutfağı tatlılarında da baharatların aromasını eksik etmiyorlar. Tatlı şerbetlerinde gül suyunu, kakule tohumunu kullanan Hintliler Türk damak tadına yakın yemek türlerine sahipler.

Hint tatlı isimleri ve çeşitleri
Hint tatlısı gulab jamun için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Hint tatlısı gulab jamun tatlısı nasıl yapılır?

Tatlıda kullanılacak şerbetin soğuk olması gerektiği için tatlıya başlamadan önce şerbet kaynatılır. Şerbeti hazırlarken koyu kıvamda olmasına dikkat edilir. Kakule tohumu ve limon şerbet ocaktan alınmadan 1 dk. Önce şerbete ilave edilip beraber birkaç taşım daha kaynatılır. Hazır olan şerbet bir köşeye soğumaya bırakılır.

Tatlının hamuru için bir kabın içerisine un, irmik, karbonat, tereyağı, süt tozu konur. Üzerine yavaş yavaş süt dökülerek karıştırılır. Süt tozunun doğal hamur işi için kullanılan süt tozu olması gerekmektedir. Kahveler için olan süt tozu ile karıştırılmamalıdır. Hazırlanan hamur biraz sıvı olacaktır bu halde 15-20 dakika bekletilir. Bekleyen hamura yavaş yavaş un ilavesi ile ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde edilir. Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ konup kızdırılır. Daha sonra altı kısılır. Hamurdan küçük toplar yaparak yağın içerisine atılır. Dağılan bir hamur olduğu için fazla dokunmadan her tarafı koyulaşıncaya kadar kızartılır. Kızaran toplar bir kevgir yardımıyla yağdan alınıp soğuk şerbetin içerisine atılır. Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır. Tercih edilirse tatlı toplarının ortası hafif kesilir, arasına kaymak yahut dondurma koyulup öyle servis edilir.
" } ] }