{ "title": "Hindistan Cevizli Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/hindistan-cevizli-tatlilar.jpg", "date": "20.01.2024 08:10:23", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "
Hindistan cevizli tatlılar: Bir çoğumuz tatlıya asla hayır diyemeyiz. Yediden yetmişe hemen hemen herkesin tatlıyı sevdiğini düşünüyorum. Özellikle çocuklar tatlıya bayılır fakat biraz onlara hitap eden tatlılar olmalı öyle değil mi. Benim sizlerle paylaştığım tatlılar hem bizlere hem de çocuklarımıza hitap eden tariflerdir. Sizlerle paylaştığım tarifler daha önce denenmiş ve olumlu sonuç alınmış tariflerdir. Bu yüzden gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz tariflere sadık kaldığınız taktirde tariflerin tutmama şansı %0'dır.

Hindistan cevizli çikolatalı top tarifi malzemeler
Hindistan cevizli çikolatalı top tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle küçük bir tencereye su koyup kaynatıyoruz ardından çelik bir kâseye beyaz çikolata ve bir yemek kaşığı tereyağını koyup kaynayan suyun ağzına koyuyoruz ve suyun buharı ile çikolatayı eritiyoruz. Erittiğimiz çikolata donmadan içerisine Hindistan cevizi, Sür, toz şeker ve balı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra kaynayan suyun üzerine bu kez de bitter çikolata ve bir kaşık tereyağını koyuyoruz ve erimesini sağlıyoruz. Hindistan cevizli ve beyaz çikolatalı karışımdan elimize bir parça alıp ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Bu topu renkli kürdana takıp erittiğimiz bitter çikolatanın içine batırıyoruz. Bu şekilde bütün malzemeyi bitirip hazırladığımız topları buzdolabında 15- 20 dakika beklettik mi hemen donacaktır. Özellikle çocukların yaş günü partisinde yapmanızı tavsiye ediyorum şayet çocuklar bu tatlıya bayılıyorlar.

Hindistan cevizli cocostar tatlısı için gerekli malzemeler
İç malzemeleri
Şerbeti için
Hindistan cevizli cocostar tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının hamuru için öncelikle derin bir kâseye erittiğimiz margarini, sıvı yağı, pudra şekerini, iki adet yumurta sarısını, kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir güzel yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor bu yüzden unu azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz. Yoğurdumuz hamuru bir kenara alıp iç harcını hazırlıyoruz. İç harcı için hamurunda koyduğumuz iki adet yumurtanın akını bir kâseye alıp üzerine Hindistan cevizi ve toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp avuç içimizde ovuyoruz ve ortasından bir çukur açıyoruz. Açtığımız çukura bir kaşık iç harcından koyup kapatıyoruz. Yuvarlak şekiller verdiğimiz tatlıyı fırın tepsisine diziyoruz. Bütün malzemeler bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz. Ardından 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Tatlılar fırında pişinceye kadar biz şerbetini hazırlıyoruz. Bir bardak su ve bir buçuk bardak süre iki bardak toz şekerini ekleyip şeker eriyinceye kadar iyice karıştırıyoruz. Bu arada pişen tatlıyı fırından çıkartıp 5 dk. Dinlendiriyoruz. Ardından soğuk ve kaynatmadan hazırladığımız şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz. Yaklaşık 2 saat beklettiğimiz ve şerbetini çeken tatlıya dilerseniz çikolata sosları gezdirip veya Hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

" } ] }