{ "title": "Havuç Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/havuc-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 02:30:03", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücuduna faydalarını saymakla bitiremeyiz. İnsan vücuduna çok etkili olan bu sebze, özellikle çocuklarımız içinde tüketilmesi gereken önemli bir sebze türüdür. Havucun birkaç çeşidi vardır. Bunlar; siyah, kırmızı, beyaz, turuncu havuç gibi ülkemizde yetiştirilen havuç çeşitleridir. Ülkemizde en çok tercih edilen havuç çeşidi; turuncu havuçtur. A vitamini bakımından zenginlik gösteren havuç, sağlıklı gözler denilince de ilk aklımıza gelen besin olmaktadır. Vücudumuzda daha birçok yere faydası olan bu havucun, karaciğeri düzenli çalışmasını da sağlamaktadır. Enerjisi yüksek bir besin olup, lifli bir besin olmasından dolayı bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlamaktadır. Havuç sebzesini, çiğ ve kabuklu olarak tüketmelisiniz. Havucun cinsel gücü de artırdığı bilinmektedir. Ayrıca hafıza güçlendirici ve unutkanlığa karşı da koruyucu özelliği vardır. Havuç sebzesini tedavi yöntemleri için kullanmak istersek eğer kürünü de yapmamız daha etkili olacaktır.

Havuç, özellikle akciğer kanseri ne karşı mükemmel bir kalkan görevine üstlenmektedir. Havuçta bol miktarda bulunan A vitaminini vücudumuza kazandırmak istersek havucun suyunu sıkarak ve içerisine iki damla zeytinyağı damlatarak içmemiz daha yararlı olacaktır. Çünkü böyle yaparak vücudumuz tarafından emilmesini daha da kolaylaştırmış olacağız. Havuç sebzesini, yemeklerimizde, salatalarımızda kullanacağımız gibi tatlılarımızda da rahatlıkla kullanabilmekteyiz. Özellikle havuç yemeyi sevmeyen küçük çocuklarımız için havuçlu tatlıları yapmak onlar için son derece önemlidir. Ben pazardan her havuç aldığımda severek ve beğenerek yapmış olduğum havuç tatlısının tarifini sizlerle de paylaşmak isterim. Yapımı son derece kolay olan havuç tatlısının lezzeti tartışılmayacak kadar çok güzeldir ve görünüm açısından da çok şık duran havuç tatlısını gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tatlı çeşididir.

Havuç tatlısı için gerekli olan malzemeler
Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle havuçları yıkadıktan sonra rendeleme işlemine başlayalım ve ardından pişireceğimiz tencerenin içerisine dökelim. Yaklaşık iki su bardağı kadar şekeri ilave ettikten sonra, ocağın altını kısık bir şekilde ayarlayalım ve ağzını kapatarak pişmeye bırakalım. Diğer taraftan bisküvileri ufak bir şekilde elimizde küçük parçalar haline getirelim ya da robottan çekelim nasıl arzu ederseniz. Pişmiş olan havuçları, ezmiş olduğumuz bisküvilerle buluşturalım ve ardından İki yemek kaşı sıvı yağımızı ve vanilyamızı katarak iyice yoğurduğumuz havuç tatlılarımızı, Hindistan cevizine bulayarak servis tabağınıza alabilirsiniz. İsterseniz de üzerine kürdan batırarak da alınmasına kolaylık sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }