{ "title": "Haşhaşlı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/hashasli-irmik-tatlisi(3).jpg", "date": "19.01.2024 14:50:52", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kullanılır.

Haşhaşlı irmik tatlısı malzemeleri
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Üzeri için
Şerbeti için
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlı yapımına başlamadan önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Su ve şerbeti tencereye alıp koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti soğurken kekin hamurunu yapmaya başlıyoruz. Bir kaba yumurtayı ve şekeri koyup çırpıyoruz. Sonra sıvıyağı, sütü, haşhaşı, irmiği koyup karıştırmaya devam ediyoruz. En son unu kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz ve kek hamurunu hazırlıyoruz. Önceden yağladığımız fırın tepsisine kek hamurunu döküyoruz. Isıttığımız 180 derecelik fırında 20 dakika kadar kekimizi pişiriyoruz. Kekin pişip pişmediğini kekimize kürdan batırarak test ediyoruz. Kürdana kek hamuru sürülüyorsa kek pişmemiştir. Eğer kürdana kek hamuru sürülmüyorsa kekimiz hazır demektir. Pişen keki fırından çıkarıyoruz kek sıcakken soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküyoruz. Kekimiz şerbetinin içine alırken bizde krem şantisini hazırlayıp soğuyan kekin üzerine sürüyoruz. Krem şantinin üzerini cevizle, fıstıkla ya da arzuya göre farklı şeylerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }