{ "title": "Halka Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/halka-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 18:26:07", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "
Halka Tatlısı, sokak tatlısı olarak da bilinen bu leziz tatlı tarifinin oldukça basit bir yapılış şekli vardır. Sıklıkla dışarıda yani sokaklarda seyyar olarak satımını gerçekleştirenler tarafından satımı yapıldığı için sokak tatlısı olarak denildiği herkes tarafından bilinen bu tatlıyı evde yapmak isteyenler için oldukça eğlenceli olacaktır birazdan vereceğimiz tatlı tarifinin. Halka tatlısı tarifi aynı zamanda da Oktay ustanın da tatlı tarifleri arasında yer aldığı bilinen bir tatlıdır.

Evde halka tatlısının yapılış hem şekli bakımından hem de sağlığımız için de halka tatlısını tüketenler için de çok daha güvenilir olduğunu söyleyebiliriz. Kullanmış olduğunuz yağ ve temizlik bakımından içimize daha rahat ettiği ve sindiği için bu halka tatlısı dışarıda satılan halka tatlılarından çok daha lezzetli bir tatlı çeşididir. Kendi evimizde çok kolay bir şekilde yapabileceğimizi şerbetli ve mayasız sokak tatlısının hem yapılışı ile hem de lezzeti yönünden sizlere oldukça keyifli gelebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Şimdiden afiyet olsun.

Halka Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbetini hazırlamak için
İlk yapacağımızı iş halka tatlısının şerbeti hazır bir hale getirmek için, yukarıda bahsetmiş olduğumuz malzemelerin hepsini tencerenin içine koyup bir güzel kaynatmanız gerekir. Bayağı kıvamlı olacak bir şerbetin ayarlanması gerekebilir. Şerbet hazırlandıktan hemen sonra ise bir kenara alınıp artık soğuması beklenir. Su ve margarin ile bir tencerenin içine konulup sıcak bir ocağa alınır. Sonrasında ise kaynaması beklenir. Kaynayan sıcak suyun içine, un ve tuz ilave edilir. Yaklaşık olarak 5 -6 dakika kadar karıştırılması gerekir ve pişirilmeye devam edilmelidir. Ocaktan alındıktan bir süre sonra ise biraz ılınmasını sağlamak için beklemeye alınır. Soğumuş bir hale gelen karışımın içine, 1 tatlı kaşığı kadar irmik ve 1 tatlı kaşığı ile nişasta ekleyip, mikserinizin hamuru yoğurması için uç kısmıyla ile çırpma işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Yumurtalar hazırlanmış olduğu hamurun içerisine, birer birer karıştırılmak suretiyle ilave edilir.

NOT: eğer hepsinde birden kırılma söz konusu olursa istenilen kıvam tutmayabilir.

Hamur rahatça şekil alabilecek bir biçimde akışkan hale gelinceye kadar çırpılması gerekir. Hazırlanmış olan hamurun, krema sıkmaya yarayan torba kısmının içerisine yerleştirilerek, soğuk yağın içine halka biçiminde sıkılır. Yağın alt kısmı yakılır ve halka tatlılar arkalı ve önlü olarak, nar gibi oluncaya kadar kızartılır. Kızaran halka tatlılar, fazla gelen yağından arındırılmak amacıyla, havlu kâğıta alınması gerekir ve soğuk şerbetin içine bırakılarak, güzel bir şekilde çevrilip fazla beklemede tutmadan hemen alınır. Bu yapılan halka tatlıların ikinci seferi için, yağın kesinlikle az da olsa biraz ılınmış bir halde olması gereklidir.

Kalan halka tatlının hamur olan kısmı da aynı biçimde kızartılır. Hazır hale getirilmiş olan tatlılar bir an önce servis edilmesi gerekir.

Afiyet olsun.
" } ] }