{ "title": "Hafif Tatlı Tarifleri", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/hafif-tatli-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 14:00:22", "author": "Meryem Eren Aksoy", "article": [ { "article": "Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz. Ama her şeyin fazlası zarar olduğu gibi fazla tüketildiği zaman kilo almaya sebep olabilir. Hafif tatlılar vitamin bakımında da oldukça yüksek bir değer taşır. Elmalı pasta, trileçe, limonlu parfe tatlısı, kahveli parfe, irmik tatlısı, güllaç, diyet muhallebi gibi birçok hafif tatlı çeşidi bulunmaktadır.

Trileçe

Sütlü tatlı tariflerinin en hafif ve lezzetlilerinden olan bir tatlıdır. Aynı zamanda Balkan tatlısıdır. Trileçe yapımı bakımından oldukça uğraş isteyen bir tatlı olmasına rağmen çok tercih edilir. Kalori bakımında oldukça zengin olan trileçe diyet yapan bayanların tercihi olmamalıdır.

Kek için
Şerbet için
Karamel sos için
Trileçe Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri köpük rengini alıncaya kadar çırpın. Püf noktasıdır, iyice karışması gerekir. Sıvı yağı yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra vanilyayı, irmiği, kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Tüm karışımı tepsiye dökün. 180 derecede 40-50 dakika pişirin. Şerbet için tüm malzemeleri büyükçe bir kaba alın ve iyice çırpın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabına koyun ve soğumasını bekleyin. Teflon tavaya şekeri dökün ve şeker belli bir kıvama gelene kadar karıştırın. Margarin ve kremayı şeker yanmadan ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Fırında pişen kek ılık olunca, şerbeti daha iyi emebilmesi için keke kürdanla delikler açın ve buzdolabında soğuttuğunuz şerbeti kekin üzerine dökün. Kekin şerbeti iyice çekmesi lazım biraz bekleyin. Hazırladığınız karameli üzerine dökün. Tatlınız soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Limonlu parfe tarifi

Limonu seven kişilerin tercih etmesi gereken bir tatlı türüdür. Limonlu parfe tatlısı dondurma severler tarafında da çok tüketilir. Dondurmayla beraber yenildiği zaman tadına doyum olmaz. Özelliğini ve lezzetini limon da alan hafif tatlıdır. Kalori bakımında oldukça düşük olduğu için diyet yapan hanımların tercih edebileceği tatlı türüdür.

Limonlu Parfe Malzemeleri
Limonlu Parfe Nasıl Yapılır?

Yumurta akları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara alın. Sarıların içerisine 1 su bardağı şekeri ekleyip mikserle iyice çırpın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpın. Krem şanti ayrı bir kapta süt ile hazırlayın ve içerisine limon kabuğunu rendeleyin. Limonun suyundan da birkaç damla ekleyin. Krem şantili karışım ile yumurta sarılı karışımı karıştırın iyice çırpın. Sonra, bu karışıma yumurta aklarını fazla bastırmadan ve ezmeden ekleyin karıştırın. Daha sonra, 1 paket pötibör bisküvi robotta un haline getirin ve yarısını servis kabına serpin (Servis kabı olarak dikdörtgen borcam tercih edebilirsiniz) üzerine limonlu parfeyi dökün ve bisküvilerin diğer yarısı da parfenin üzerine serpin. Derin dondurucu da soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }