{ "title": "Gül Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/gül-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 07:14:15", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer alır. Görseli zengin bir tatlıdır. Pastanelerde çok satan tatlılardan biridir. Evde de yapılan bir tatlıdır.

Gül Tatlısı Malzemeleri
İçi için
Gül Tatlısı Üzeri için
Şerbeti için
Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlıya başlamadan önce şerbetini kaynatıyoruz. Tencereye su ve şekeri ekliyoruz kaynayıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. Ocaktan almadan birkaç damla limonu sıkıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Sonra derin bir kapta sütü, sıvıyağı, yumurtayı ve yoğurdu çırpıyoruz. Kalan sirkeyi, tuzu, kabartama tozunu ve unu da katıp yoğuruyoruz. Hamurun Kulak memesi kıvamında olması gerekiyor. Yapılan hamuru elli eşit parçaya bölüyoruz ve böldüğümüz hamurları beze haline getiriyoruz. Bezeleri yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen bezeleri buğday nişastası ile ince ince açıyoruz. Açtığımız hamurun ortasına parmağımız ile bastırıp kıvırıyoruz. Kıvırdığımız yufka üzerine 1 tatlı kaşığı ceviz içi koyuyoruz ve kapatıyoruz. Kapattığımız yufkayı daha önceden yağladığımız fırın tepsisine ters çevirip diziyoruz. Bütün bezeler bittikten sonra hazırladığımız sıvı yağ ve margarini fırça yardımı ile üzerlerine sürüyoruz. Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişen tatlıları fırından çıkarıyoruz ve önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerlerine döküyoruz. Yarım saat kadar bekliyoruz. Tatlıların şerbetlerini içine alması için. Sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }