{ "title": "Gelin Çantası Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/gelin-cantasi-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 13:42:33", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Gelin çantası tatlısı: Tatlı değince aklımıza şerbetli tatlılar gelir. Fakat bir çoğumuz süttü tatlıları sever. Sütlü tatlı sevip fakat muhallebi gibi yemek istemeyenler için gelin çantası tatlısı iyi bir alternatiftir. Çünkü dışı yumuşacık krep içerisi krema dolu enfes bir tatlıdır. Çocuklarımızın severek yediği süt dilimlerinin yerini alabilecek bir tatlıdır. Emin olun çocuklarda çok severek yiyeceklerdir. Hem görünüm olarak hem de lezzet olarak olduk şık ve pratik bir tatlıdır. Yediden yetmişe herkesin severek yiyeceğinden emin olduğum bu tatlıyı beş çaylarım da ve kabul günlerimde keyifle sunum yapıyorum. Sizlerde misafirlerinize çık bir servis tabağı hazırlayıp sunmak ister iseniz doğru adrestesiniz. Dilerseniz hem kakaolu hem de sade krep hazırlayıp dilediğiniz bir pasta kreması için rengarenk gelin çantası tatlısını hazırlayabilirsiniz. Denim keyifle hazırlayıp yediğim enfes tatlı tarifini sizlerle paylaşıyorum dilerseniz deneyebilirsiniz.

Keki için gerekli malzemeler
İçi malzemeler
Gelin çantası tatlısı nasıl yapılır?

Tatlıya ilk olarak kek yapımı ile başlıyoruz. Kek için derin bir keseye yumurta ve toz şekeri koyup çırpma teli ile köpürterek çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ, süt, su, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu koyup bir güzel çırpıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyip akıcı bir kıvam olacak şekilde ayarlıyoruz. Daha sonra ısıttığımız yanmaz bir tavaya yağ dökmeden kek hamurundan bir yemek kaşığı döküyoruz. Dilerseniz tavaya sığdığı kadar aynı anda birkaç kek birden pişirebilirsiniz. Keklerin altı pişip ustu göz göz oluncaya kadar tavada bekletiyoruz. Piştiğinden emin olduğumuz kekleri tavadan alıp üstüne streç filim ile kapatıyoruz kekler yumuşak kalması için bu işlem gerekli. Bütün hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edip kekleri soğumaya bırakıyoruz ve ardından kremayı hazırlıyoruz. Krema için oda sıcaklığında bir kaşık tereyağına bir bardak soğuk süt ekleyip pasta kremasını koyuyoruz ve mikser ile koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz. Kremayı hiç bekletmeden soğuyan keklerin bir kenarına 1 veya 2 kaşık koyup diğer kenarını üstüne kapatıyoruz. Görüntü küçük bir çanta veya cüzdan şeklini alıyor. Hazırladığımız tatlının açık olan kısmını Hindistan cevizine batırıp servis tabağına alıp dilediğimiz gibi servis yapıyoruz.
" } ] }