{ "title": "Fiyonk Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/fiyonk-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 21:29:49", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Fiyonk tatlısı hem görseli hem tadı çok beğeni alan tatlılardan biridir. Şerbetli bir tatlıdır. Tatlı severler için vazgeçilmez lezzetlerden biridir. Yapım aşaması biraz Zaman alabilir. Fakat harcadığınız zamana değecek bir tatlıdır. Gönül rahatlığı ile sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir tatlıdır. Tatlının yapımı için gerekli malzemeler.

Fiyonk tatlısı için gerekli malzemeler
Fiyonk tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için ilk olarak şerbeti hazırlanır. Şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınır ve kaynatılır. Şerbet kaynayınca altı kısılır ve beş dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Soğuması için bir kenara alınır. Hamur yapımına başlanır. Hamur için yumurta sarısı oda sıcaklığındaki margarin irmik ve yoğurt bir kaba alınır ve iyice el ile yoğrulur. Un kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice yoğrulur. Hamur beş parçaya ayrılır. Daha sonra her parça bir servis tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan bezeler çay bardağı ile kesin. Kesilen parçaları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Yumurta akını fırça ile sürün ve üzerine bir kat daha yuvarlaklardan koyun. Ortasından sıkarak fiyonk şekli verin. Kalan yumurta beyazlarını da üzerine sürün ve 190 derece fırında pişirin. Yaklaşık otuz dakika kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Vaktiniz varsa bir gün kadar bekletip ardından servis edin. Vaktiniz yok ise şerbetini çekince servis edersiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }